Zece tineri jurnaliști au efectuat o vizită de studiu în Parlamentul R. Moldova



parlamentMDVineri, 2 octombrie curent, zece tineri jurnalişti au avut ocazia să vadă cu proprii ochi cum se plămădeşte legea în Moldova, efectuând o vizită de studiu în noul Parlament al R. Moldova.

Proiectul de lege pentru modificarea Legei viei şi vinului, proiectul privind numirea Guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, proiectul privind eliberarea din funcție a șefului Serviciului de Informații și Securitate al R. Moldova, au fost principalele subiecte dezbătute la şedinţa legislativului din acea zi, tinerii având posibilitatea să vadă procedura şi modul în care aceste proiecte au fost adoptate.

În urma vizitei de studiu efectuată în forul suprem al țării, tinerii au participat la un training de 2 zile, care a abordat tema divizării puterilor în stat și procesul de luare a deciziilor.  La training, tinerilor li s-a explicat principiile separării puterilor în statul de drept, organigrama Parlamentului, funcţionalitatea acestuia, precum şi procedura de acreditare a jurnaliştilor.

CTJM precizează că tinerii jurnaliști au fost instruiți de expertul economic de la IDIS Viitorul, Viorel Furdui, și analistul politic, Petru Bogatu.

Activitatea a fost posibil datorită parteneriatului dintre Centrul Tânărului Jurnalist și Serviciul de Presă al Parlamentului R. Moldova.

CTJM precizează că acţiunea face parte din proiectul "Tinerii promovează şi susţin participarea conştientă  în alegeri" şi este implementat de către Centrul Tânarului Jurnalist din Moldova(CTJM) , susţinut financiar de National Endowment for Democracy(NED, SUA) în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte – “Coaliţia 2009”.

--
Centrul Tinarului Jurnalist din Moldova (CTJM),
Casa Presei, str. Puskin 22, of. 520,
Chisinau, Republica Moldova,  MD - 2012,
tel: (022) 92 30 81,
e-mail: ctjmoldova@gmail. com,
web: www.ctj.md
lista de discutii: groups.yahoo. com/group/ retea_ctjm