Voci pentru hospice



Fundaţia Filantropică Medico-Socială „Angelus Moldova” a planificat pentru săptămâna Hospice şi Îngrijiri Paliative un şir de evenimente pentru a sensibiliza lumea, a îmbunătăţi accesul la îngrijiri paliative şi la medicamente, şi a atrage fonduri pentru serviciile hospice din fiecare comunitate.

Cu ocazia Zilei Mondiale Hospice şi Îngrijiri Paliative, FFMS „Angelus Moldova” lansează acţiuni întru informarea populaţiei, promovarea serviciilor hospice şi îngrijiri paliative în Republica Moldova, dezvoltarea şi îmbunătăţirea calităţii lor.

FFMS „Angelus Moldova”, de comun cu Fundaţia Soros Moldova, lansează la 7 octombrie Centru de Îngrijiri Paliative în raionul Taraclia. La 8 octombrie FFMS „Angelus Moldova” va desfăşura două evenimente: un concert de caritate la Filarmonica de Stat „Serghei Lunchevici”, cu participarea maeştrilor din Moldova, şi un bal de caritate „Angelus”, care este planificat după concert şi care are drept scop promovarea serviciilor hospice şi îngrijiri paliative în rândul persoanelor cu putere de decizie.

Pe parcursul săptămânii curente sunt preconizate activităţi pentru a spori atenţia şi informarea factorilor de decizie din cadrul Ministerului Sănătăţii şi Direcţiei sănătăţii a Consiliului municipal Chişinău în ceea ce priveşte importanţa dezvoltării serviciilor de îngrijire paliativă şi necesitatea lor în Republica Moldova.

Ziua Mondială Hospice şi Îngrijiri Paliative s-a marcat pentru prima oară în anul 2005, când au avut loc peste 1100 de evenimente în 74 de ţări. Mii de persoane din 128 de ţări au fost semnatare ale unei petiţii, care cerea îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru persoanele care suferă de boli incurabile în stadii avansate.

http://www.hospiceangelus.md