Vizita de studiu în Polonia



Recent, un grup de experţi din Moldova a vizitat Polonia. Vizita a fost organizată în cadrul proiectului „Satul moldovenesc – modul de organizare a activităţilor agroturistice” şi la ea au participat 12 persoane, reprezentanţi ai APL, ONG-urilor, ingineri, agenţi economici care au o afacere în domeniul agroturismului, din toate zonele geografice ale Moldovei.

Scopul vizitei a constat în instruirea şi transmitea know-how despre organizarea sediului agroturistic din punct de vedere tehnic şi infrastructural şi în ceea ce priveşte pregătirea ofertei pentru agroturişti.

Un loc aparte l-a constituit vizitarea Institutului Construcţiilor, Mecanizării şi Electrificării în Agricultură (IBMER) din Tylicz, unde am văzut un laborator demonstrativ Sistemul sanitar de prelucrare a apelor reziduale. Conştientizăm că aceasta este o problemă majoră pentru Moldova, iar soluţia identificată, ar putea fi una de alternativă, acceptabilă şi accesibilă

Pentru mai multe resurse şi materiale, Vă invităm să vizitaţi blogul proiectului: http://ruralturism.wordpress.com

Proiectul „Satul moldovenesc – modul de organizare a activităţilor agroturistice” este realizat în Republica Moldova de Agenţia pentru Dezvoltare Regională “Habitat” şi Alianţa Centrelor Comunitare de Acces la Informaţie şi Instruire din Moldova, în parteneriat cu Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Rolnictwa din Polonia, implementat în cadrul ajutorului polonez pentru străinătate al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone în 2009.