SCOALA TINARULUI LIDER



Beneficiarii proiectului "Scoala Tinarulului Lider", implementat de ONG Muza cu sustinerea Ambasadei SUA, au participat la o noua activitate de formare a abilitatilor de lider, seminar la tema "Societatea democrata", "Principiile si valorile unei societati democrate", "Participarea civica si voluntariatul". Seminarul a fost organizat la 25 mai 2007 in cadrul Scolii de Arte "Maria Biesu" din orasul Stefan Voda.

Prin intermediul seminarului tinerii au fost familarizati cu notiunile de democratie, societate civila, care sunt modalitatile de participare civica, iar organizatorii au expus diferite modalitati de guvernare care au fost puse in discutie cu participantii la seminar.

Tinerii au participat la montarea unui joc de rol, unii fiind in calitate de copii, altii de adulti, incercind astfel sa negocieze si sa conlucreze identificind solutii in baza unei probleme comunitare concrete.

Drept exemple ale participarii tinerilor, au fost demonstrate pentru participantii la seminar filmulete elaborate de semenii sai din SUA, Bulgaria.

La moment Liderii Juniori lucreaza asupra elaborarii urmatoarei editii a buletinului informativ pe paginile carora vor impartasi activitatea desfasurata cu semenii, vor publica informatii tinind cont de interesul semenelor sai.