Formarea unei societăţi deschise cu tineri mai bine informaţi



A fost lansat proiectul finanţat de către Ambasada SUA cu genericul "Formarea unei societăţi deschise cu tineri mai bine informaţi" care va fi implementat timp de jumătate de an, începînd cu luna septembrie 2009 în comuna Izvoare, r-nul Floreşti.

Prima întîlnire din cadrul proiectului a avut loc în data de 11 septembrie 2009, în incinta Gimnaziului comunei Izvoare. În cadrul şedinţei au participat peste 30 de elevi ai claselor 7-9, precum şi Asistentul Social, Primarul Localităţii, directorul gimnaziului. În cadrul întîlnirii au fost discutate: Scopul Proiectului şi Agenda activităţilor de implementat.

La sfîrşitul întîlnirii au fost chestionaţi elevii participanţi la şedinţă, pentru a-i putea selecta pe cei care pe viitor vor fi direct implicaţi în proiect.

Acest proiect are ca scop de a forma nişte tineri sociabili şi capabili de a lua hotărîri de sine stătător,tineri care vor cunoaşte cum să rezolve diverse probleme de zi cu zi. Astfel vor fi organizate diverse întîlniri, mese rotunde, brainstorming-uri şi jocuri interactive întru educaţia civică şi informarea în diverse domenii.

Proiectul este finanţat prin “Programul de Granturi Mici pentru Susţinerea Iniţiativelor Democratice” implementat de către CAAP.

http://initiativedemocratice.wordpress.com