Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 3327

Un bal pentru susţinerea persoanelor care suferă de cancer



“În preajma Zilei Internaţionale a Îngrijirilor Paliative, care este marcată la 10 octombrie, ne-am gândit să organizăm Balul de Caritate „Angelus”, prin care dorim să conştientizăm mai mult care sunt problemele ce ţin de îngrijirile paliative a persoanelor cu maladii incurabile în fază terminală, dar şi pentru colectarea de fonduri pentru susţinerea Hospice-ului „Angelus”. Acesta oferă îngrijiri gratuite persoanelor care suferă de cancer în faza terminală”, a spus pentru Info-Prim Neo Victoria Condrat, şef de departament la fundaţie. 

În cadrul acţiunii va avea loc o licitaţie a obiectelor donate de către invitaţi. „Avem câteva loturi donate de persoane cunoscut e, ca de exemplu Petru Lucinschi, ex-preşedinte al Republicii Moldova, şi sperăm să mai vină şi alţi lideri politici. Unii din ei au promis că vor veni la acest bal şi vor dona obiecte personale, care vor fi scoase la licitaţie, iar fondurile colectate vor fi donate Hospice-ului „Angelus”, pentru a asigura continuitatea serviciilor gratuite de îngrijiri paliative pentru persoanele cu cancer în stadiu avansat şi terminal”, a mai spus Victoria Condrat. 

Invitată de onoare este Prinţesa Marina Sturdza, care se ocupă de caritate. Prinţesa locuieşte în Marea Britanie. 

Balul de Caritate este gândit ca o serată, cu un recital al artiştilor din Republica Moldova. „Îi aşteptăm pe maeştrii Eugen Doga, Mihai Munteanu şi Glebus Sainciuc, care va veni cu portretele sale, plus artişti de muzică uşoară. Va fi un eveniment de înalt nivel”, a conchis Victoria Condrat. Taxa de intrare la bal este de 50 euro per persoană, iar ţinuta trebuie să f ie de seară. 

Fundaţia Filantropică Medico - Sociala „Angelus Moldova” este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit şi a fost creată în iulie 2000. În noiembrie 2001, fundaţia a deschis Hospice-ul „Angelus”, care ofera servicii medico-sociale gratuite la domiciliu pentru persoanele care suferă de cancer în stadiu avansat şi terminal, cu pronostic de viaţă mai mic de 12 luni, inclusiv şi copii.

 

Info-Prim Neo