ONG, ingrijorat de implicarea minorilor in campania electorala



Asociatia "Promo-LEX" constata, intr-un raport de monitorizare, implicarea minorilor in campania electorala pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie.

„Un profesor de dansuri din satul Saiti, raionul Causeni, a organizat deplasarea elevilor cercului de dansuri din scoala la intrevederea cu Iurie Rosca, liderul PPCD, sub pretextul ca pleaca la Causeni la un concert", a precizat pentru Info-Prim Neo, Pavel Postica, jurist „Promo-LEX". Multi dintre copii aveau pana in 18 ani.

Observatorii „Promo-LEX" din teritoriu au mentionat ca dupa intrunire, reprezentantii Partidului Popular Crestin Democrat au distribuit colete care contineau cate o butelie de apa, o sticla de bere, 200 grame de covrigi si un pachet de nuci sarate.

Cazul a fost fixat in primul raport de monitorizare a alegerilor parlamentare anticipate.„Promo-LEX", care este specializata in monitorizarea regiunea transnistrene a R. Moldova, in actualul scrutin observa procesul electoral si in unele raioane din dreapta Nistrului, in cele in care traditional sunt deschise sectii de votare pentru alegatorii de peste Nistru, si anume: Floresti, Rezina, Dubasari, Anenii Noi, Causeni si Stefan Voda.

 

www.info-prim.md