Antreprenoriatul social în vizorul tinerilor



46958443 194570038148721 4947665212456042496 n 640x360Cum să îți creezi propria afacere și să o moderezi cu succes? Cum găsești ideile potrivite și te automotivezi? Ai toate șansele să o realizezi? Sunt câteva dintre întrebările discutate în cadrul trainingului “Competențe antreprenoriale pentru tineri”, realizat în perioada 23-25 noiembrie la Fundația Bitonic, în parteneriat cu Biblioteca Națională a Moldovei și Institutul de Instruire în Dezvoltare “Millenium”.

Parte a proiectului Erasmus+ , trainingul a implicat 15 tineri atât din Chișinău, cât și din teritoriu. Varietatea vârstelor, cuprinse între 14 și 26 de ani, le-a permis participanților să socializeze și să facă schimb de experiență pe parcursul celor trei zile rezervate.

Organizat în conformitate cu toate legile educației non-formale: învață practicând, aici și acum, puterea reflectării, instruirea prin provocare- evenimentul a reușit să îi scoată pe tineri din zona de comfort. La finalul instruirii fiecare dintre aceștia au prezentat câte o idee de afacere care, după părerea lor, are toate șansele la viață.

Cireașa de pe tort a fost invitatul special al sesiunii- Denis Roșca, autorul Cărții de Aur a Basarabiei și  a Republicii Moldova. Datorită lui tinerii și-au conștientizat propria valoare, dar și inexistența limitelor în realizarea unor scopuri strict delimitate.

Ne bucurăm pentru implicarea tinerilor și le urăm mult succes în realizarea propriilor afaceri!

Articol adaugat de: Maria-Victoria Racu