Ambasada SUA va contribui la realizarea proiectelor in domeniul reformelor democratice



Ambasada SUA anunta continuarea Programului de granturi mici pentru sustinerea initiativelor democratice in Moldova. Acesta urmareste contributia la dezvoltarea democratiei si societatii civile in republica.

Surse de la ambasada au relatat pentru INFOTAG ca la determinarea beneficiarilor prioritati vor avea proiectele legate de educatia civica; consolidarea si promovarea societatii civile si institutiilor democratice; independenta mass-mediei, accesul liber la informatie, libertatea exprimarii, transparenta in conducere si buna guvernare; participarea publicului la luarea deciziilor; institutionalizarea unor procese deschise, pluraliste si democratice la nivel local.

Ambasada mentioneaza ca nu finanteaza Ajutor umanitar sau activitati de caritate;  activitati politice si de partid; cercetari stiintifice: conferinte si/sau calatorii individuale in strainatate; activitati comerciale; programe de sanatate; proiecte ce presupun dezvoltarea institutionala primara a organizatiilor.

Proiectele pot fi depuse in forma electronica pina la 17 iulie. Instructiunile detaliate despre procesul de prezentare a proiectelor pot fi gasite la adresa http://moldova.usembassy.gov/democracy-grants.html.

INFOTAG precizeaza: Programul a fost initiat in 1994 ca un mecanism flexibil care ar permite ambasadelor americane sa sustina dezvoltarea democratiei in Europa Centrala si de Est, Eurasia si CSI. În Moldova programul si-a inceput activitatea in 1996. Suma maxima a grantului este de $24 mii. De cele mai multe ori pentru realizarea proiectului se acorda $3-5 mii. Timp de 10 ani Ambasada SUA a acordat peste $2,3 mil., finantind 430 de proiecte.

 

Infotag