Cafeneaua Societatii Civile: "ONG pot furniza subiecte de calitate pentru media?



Programul Societate Civila al Fundatiei Soros-Moldova (FSM) , in parteneriat cu Consiliul National al ONG din Republica Moldova, a desfasurat la 29 iunie 2009, cea de-a doua editie a Cafenelei Societatii Civile pe tema "ONG pot furniza subiecte de calitate pentru media?".

 

Evenimentul a avut drept scop de a pune in discutie aspecte ce tin de imaginea sectorului neguvernamental prin perspectiva mass-media si sa asigure disiminarea de practici pozitive de colaborare a ong-urilor cu institutiile media din tara.

La Cafeneaua Societatii Civile din luna iunie  au participat reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, precum si persoane cunoscute din media - invitate in calitate de experti: Alina Radu (Ziarul de Garda), Vasile Botnaru (Radio Europa Libera) si Vitalie Dogaru (Scoala de Studii Avansate in Jurnalism). Oaspetii au vorbit despre ce inseamna pentru jurnalisti un subiect de presa, au oferit exemple de subiecte furnizate de ONG si care au fost / ar fi preluate cu entuziasm de media.

Mentionam ca prima editie a Cafenelei Societatii Civile a fost desfasurata de catre Programul Societate Civila al FSM in luna februarie curent, avind drept tematica: Transparenta ONG - Încotro?


Tema 1: Imaginea societatii civile prin perspectiva mass-media.
Moderator: Petru Macovei, Asocitia Presei Independente

Tema 2: Cum cream subiecte de presa.
Moderator: Antonita Fonari, Secretar General, Consiliul National al ONG din R.Moldova

Tema 3: Relatia ONG - mass-media.
Moderator: Tudor Darie, director general, New Media Group

 

Lista persoanelor care au participat la Cafenea

Materiale video de la Cafenea

Ghid media pentru ONG