CIJ anunta inmatricularea la Scoala de studii avansate in jurnalism



Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) anunta inmatricularea la Scoala de studii avansate in jurnalism din Chisinau, pentru anul de studii 2009-2010. Dosarele pot fi depuse pana la 31 iulie. Admiterea se va face in baza unui test in scris si a unui interviu, transmite Info-Prim Neo.

Candidatii pot sa aiba studii superioare in diverse domenii (stiinte socio-umane, stiinte tehnice, arte, medicina s.a). Studiile sunt cu plata (sunt acceptate si sponsorizari din partea institutiilor media, neguvernamentale, comerciale). Cei mai buni studenti pot beneficia de burse si reduceri la taxa de studii.

Corpul didactic este format din jurnalisti notorii din Moldova, precum si instructori din strainatate. Scoala asigura studentii cu echipament tehnic performant pentru cursurile foto, video si radio, precum si cu alte materiale necesare pentru deprinderea unor abilitati practice in domeniul jurnalismului.

Selectarea candidatilor se face in baza dosarului care cuprinde CV-ul, formularul de participare, scrisoare de motivare, trei materiale jurnalistice (pot fi prezentate si materiale care nu au fost publicate), doua recomandari, copia diplomei de studii superioare si copia buletinului de identitate.

Scoala este conceputa in baza unor programe postuniversitare avansate de pregatire a jurnalistilor si a fost creata in corespundere standarde internationale in jurnalismul practicat in Europa si Statele Unite ale Americii.

Certificatul de absolvire este obtinut in baza unui proiect sustinut la finele anului de invatamant si este semnata de Centrul Independent de Jurnalism, Scoala de Jurnalism din Missouri si Centrul de Formare Profesionala a Jurnalistilor din Paris.

Scoala este organizata de Centrul Independent de Jurnalism (CIJ), in cooperare cu Scoala de Jurnalism din Missouri (SUA) si Centrul de Formare Profesionala a Jurnalistilor din Paris. 

 

Info-Prim Neo