Peste 200 de elevi au participat în cadrul seminarelor despre promovarea comunicării interetnice și a toleranței în raionul Cantemir



44034079 655632228211870 3438612866570125312 nÎn perioada septembrie-octombrie 2018, Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională organizează o serie de seminare pentru elevii instituțiilor gimnaziale din raionul Cantemir. Seminarele sunt organizate în cadrul proiectului ”Promovarea comunicării interetnice și a toleranței în rândul elevilor din raionul Cantemir”.

În cadrul seminarelor, sunt implicați tineri cu vârsta cuprinsă între 10-16 ani, inclusiv reprezentanți ai diferitor etnii (rusă, bulgară, găgăuză, romă), dar și cu necesități speciale.

Scopul proiectului constă în sporirea cunoștințelor și buna înțelegere a specificității etniilor și promovarea dialogului interetnic, inclusiv a toleranței față de orice persoană, indiferent de gen, rasă sau necesitate specială. Creșterea numărului activităților care contribuie substanțial la dezvoltarea educațională a tinerilor este unul din obiectivele seminarelor.

La unison, participanții consideră că armonia etnică este esențială pentru dezvoltarea echilibrată a elevilor. Această activitate, pe lângă partea teoretică, cuprinde exerciții în grup și de rol pentru ca tinerii să înțeleagă aspectul practic al interacțiunii între diferite comunități etnice.

Participarea și dorința elevilor a demonstrat că aceștia sunt interesați de tematică și consideră că aceasta reprezintă temelia dezvoltării armonioase a unei comunități. „Atitudinea pozitivă și acceptarea identității le permite tinerilor să nu fie complexați de atitudinea societății și percepțiile adânc înrădăcinate”, a menționat unul dintre participanții prezenți la seminar.

Acest proiect este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile acestor activități și postări aparțin Centrului de Instruire și Dezvoltare Educațională și nu reflectă neapărat pe cele ale finanțatorului.

Asociația Obștească „Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională” este o organizație non-profit, fondată în anul 2017, care contribuie la instruirea și implementarea programelor educaționale, civice, culturale și sociale.