Dezvoltare personală – încredere, succes, viitor



28-30 septembrie 2018 - un weekend fierbite, plin de idei noi și reușite frumoase a avut loc în incinta Bibliotecii Municipale "B.P. Hasdeu". Asociația Obștească "Afina" a organizat training-ul "Dezvoltarea personală – o cale sigură către reușita ta!" pentru 15 tinere, dornice să se autocunoască.

Un training care a fost adresat tinerilor/tinerelor ce doresc să se dezvolte, să fie conștienți/conștiente de propriile resurse, abilități, interese, să poată lua deciziile cele mai potrivite pentru sine și să profite de fiecare oportunitate ce apare în viața lor, pentru că schimbarea aduce succesul. 

Iar succesul a venit chiar începând cu prima zi de training. Cele 3 zile au fost pline de sesiuni interactive și activități nonformale. Participantele s-au arătat interesate și curioase să-și descopere identitatea și să-și dezvolte abilitățile proprii, să-și valorifice potențialul și să-și seteze obiective personale, să-și depășească barierele proprii, să fie tolerante, active social și motivate pentru a se implica în acțiuni de voluntariat.

Tinerele au fost implicate în diverse activități nonformale, care le-a dat posibilitatea să-și dea frâu liber imaginației și să-și crească "eu"-l. 

Training-ul "Dezvoltarea personală – o cale sigură către reușita ta!" a fost un bun îndrumar și învățăcel care ajută tinerii să-și creeze un viitor și să devină o personalitate.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Cursului de lungă durată în Formare de Formatori, implementat de A.O. Institutul de Instruire în Dezvoltare "MilleniuM", în cadrul proiectului "Promovarea programului Erasmus+: Youth in Action", cu susținerea financiară a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Programului de Granturi în domeniul tineret 2018.

Articol adaugat de: Renata Grădinaru