Moldova.org a lansat podcastul Oameni



podcastul oameniMoldova.org a lansat un podcast în care vor fi abordate subiecte sensibile, teme care unesc sau dezbină societatea. Podcastul este realizat de Ana Gherciu și Diana Mihuță, sub umbrela unui proiect mai larg, în cadrul căruia sunt realizate reportaje despre persoane discriminate pe varii criterii ca sex, etnia, activitatea zilnică, confesiune și altele. 

În acest proiect ne propunem să discutăm despre subiecte considerate tabuuri, deseori evitate sau chiar irelevante. Vrem să descoperim originea stereotipurilor despre oameni. 

În prima ediție a podcastului, în ajunul sărbătorii Zilei Limbii Române, jurnaliștii Moldova.org au discutat cu Eugenia Boldesc și Alexandru Curașov, doi vorbitori nativi de rusă în Republica Moldova și doi membri foarte activi ai comunității chișinăuiene. Ascultați AICI primul episod.

Cel de-al doilea episod al podcastului „Oameni” este despre hărțuirea sexuală. În acest episod realizatorii au discutat cu Aliona Nastas, victimă a hărțuirii sexuale în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Victoria Puiu, comunicatoare UN Women. Ascultați AICI al doilea episod. 

La finalul proiectului, Moldova.org va realiza și trei dezbateri deschise în trei localități din Republica Moldova. Proiectul Faces of Tolerance este realizat cu suportul Ambasadei SUA în Republica Moldova.