O nouă reuniune a specialiștilor de pe ambele maluri ale Nistrului din cadrul rețelei "SVIS Moldova"



Pe data de  13 august  2018 a fost organizată a VI-a întâlnire a specialiștilor din Serviciul Integrare Socio-Profesională în cadrul rețelei non-formale „Svis Moldova”, realizată în cadrul proiectul „Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio-profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova”.

Aceste întâlniri au drept scop consolidarea relațiilor profesionale între specialiștii de pe ambele maluri ale Nistrului și familiarizarea membrilor rețelei „Svis Moldova” cu cele mai reușite experiențe în realizarea Serviciului Integrare Socio-Profesională a tinerilor dezavantajați – a menționat Liliana Samcov, directorul asociației ”Demos” și coordonatorul proiectului.

Reţeaua „Svis Moldova” este compusă din 6 ONG-uri resursă de pe ambele maluri ale râului Nistru. „Svis Moldova” deservește municipiile Tiraspol, Bender și 11 raioane beneficiare ale proiectului: Edineț, Ocnița, Orhei, Rezina, Căușeni, Ștefan-Vodă, Slobozia, Dubăsari, Grigoriopol, Rîbnița, Camenca.

În cadrul acestei vizite am ținut să prezentăm colegilor noștri de pe ambele maluri ale Nistrului cele mai relevante servicii și  bune practici dezvoltate de „Asociația Psihologilor Tighina” în cei aproape 20 ani de experiență și anume Centrul de Asistenţă şi Reintegrare Socială pentru Tinere  și Centrul maternal „Pro Familia”, instituţii publice din Căușeni ce acordă servicii de consiliere victimelor violenţei domestice şi oferă plasament temporar cuplurilor mamă- copil” – a declarat Ludmila Afteni, directorul asociației.

În cadrul întrunirii specialiștii s-au cunoscut cu un grup de beneficiari din raioanele Căușeni și Ștefan-Vodă care au prezentat reușitele sale personale și profesionale atinse cu sprijinul echipei Serviciului Integrare Socio-Profesională.

Proiectul „Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio - profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova” (Svis Moldova) este implementat de Asociația Obștească „Demos” în parteneriat cu Asociațiile „Amici dei Bambini Moldova” și „Serdțe”, în cadrul programului „Sporirea Măsurilor de Încredere” (CBM IV), finanţat de Uniunea Europeană, co-finanțat de către Caritas Viena, Municipalitatea Viena și un donator privat din Europa.

viber image