Stagiul de practică: ultimul test susținut cu brio de discipolii ȘSAJ



banner stagiiResponsabili, entuziasmați, cu un spirit de observație bine dezvoltat și dornici de a munci cot la cot cu jurnaliștii experimentați. Așa au fost caracterizați studenții celei de-a XII-a promoții, care în perioada 04-29 iunie și-au desfășurat stagiile de practică în diverse redacții din țară. Astfel, tinerii au avut posibilitatea să treacă, neoficial, și un test pentru o eventuală angajare.

În acest an, redacții care s-au bucurat de cea mai mare popularitate printre studenții ȘSAJ au fost cele din domeniul online. Alexandra Bodarev și Ion Ciobanu au ales să lucreze la platforma e-Sănătate; Daniela Gorincioi și-a desfășurat practica în cadrul Revistei pentru femei EA.md; Elmira Orozova a dat preferință portalului de știri Agora.md, iar Cristina Guzun a mers în echipa celor de la Diez.md. Georgeta Fânaru a ales redacția proiectului TV „Pur și Simplu” de la Radio Europa Liberă, iar colega ei Diana Petrușan a realizat mai multe materiale radio pentru diverse emisiuni de la același post de radio.

Dacă în anii precedenți majoritatea studenților erau tot mai atrași de ecranele TV și mergeau să descopere lunea televiziunii, din actuala promoție doar Elena Rotari a decis să afle mai multe secrete care se ascund în spatele camerelor de luat vederi. Tânăra a ales să lucreze la televiziunea locală ATV din Comrat unde, ghidată de editori, cameramani și producători a realizat câteva reportaje sociale.

Fiind pasionat de investigație și de analiza fenomenelor din societate, studentul Andrei Cebotari a decis să-și efectueze stagiul de practică alături și împreună cu echipa celor de la Ziarul de Gardă. Timp de patru săptămâni reporterul a scris articole despre diverși actori publici cu problem de integritate, implicați în guvernarea obscură, spălare de bani și alte încălcări. Articolele studentului au fost publicate atât pe site-ul publicației, cât și în varianta tipărită a ziarului.