Sarbatoarea capsunii si a mierii de albine a luat sfirsit



De Duminica Mare chisinauienii au avut posibilitatea sa imbine placutul cu utilul - au gustat din dulceturile de capsune si miere, au savurat placerea unui concert de zile mari, si au facut caritate pentru persoanele cu cancer incurabil in stadiu avansat si terminal. Capsune mari cit pumnul, rosii si apetisante, si faguri plini de miere de mai, ritmuri de hora - cam asa a aratat tirgul de binefacere „Sarbatoarea capsunii si a mierii de albine", care a avut loc ieri, 7 iunie in scuarul magazinului UNIC.

Evenimentul a fost organizat de catre Fundatia Filantropica Medico-Sociala „Angelus Moldova", in parteneriat cu Asociatia apicultorilor „Apis Melifera" si Asociatia gradinarilor, pomicultorilor, viticultorilor si floricultorilor „Demetra".

Pe parcursul intregii zile, chisinauienii au avut posibilitatea sa savureze capsunile delicioase, sa-si faca rezerve de miere de mai pentru intregul an, si pur si simplu sa se relaxeze impreuna cu toata familia. Capsunile si mierea, parfumate si delicioase, sunt un adevarat dar al naturii cu beneficii nutritionale si terapeutice, iar vizitatorii tirgului au avut posibilitatea de a beneficia si de consultatii cu privire la acestea de la apicultori si producatorii de capsune.
Scopul tirgului a fost promovarea produselor autohtone, dar si colectarea de fonduri pentru Hospice „Angelus", care ofera ingrijiri paliative gratuite persoanelor cu cancer in stadiu avansat si terminal, atit pentru adulti cit si copii.

Cu ajutorul chisinauienilor si vizitatorilor capitalei, datorita generozitatii si suportului lor, Hospice „Angelus" va putea procura materiale de pansament si medicamente pentru pacientii sai pentru o luna intreaga - atit este posibil de facut cu cei aproximativ 3000 lei care au fost colectati in timpul tirgului. Tot aici s-a facut simtit si aportul producatorilor autohtoni, care au pus si ei bani in boxele de colectare, in functie de vinzarile facute si generozitatea proprie. Unul din apicultori, a binevoit sa doneze Hospice-ului 50kg de miere, si a fost bucuros, la propunerea dlui Valeriu Isac, directorul executiv al Hospice-ului, sa mearga personal la pacienti pentru a distribui mierea donata.

Un adevarat gest de caritate a fost facut de catre artistii autohtoni, profesionisti si amatori, care au fost atit de impresionati de catre cauza pledata de catre Hospice „Angelus", incit s-au oferit pentru a evolua in acest concert de caritate in mod gratuit. Programul artistic al concertului a fost organizat si condus de catre dna Maria Stoianov, autoare de text si muzica pentru majoritatea artistilor autohtoni, si care a interpretat unele piese de-ale sale, spre marea satisfactie a publicului prezent.

Vizitatorii tirgului au perceput o deosebita satisfactie de la piesele etno, cintate cu mult drag si in ritmuri atit vesele cit si mai nostalgice, prezentate de catre mari vedete ale scenei nationale, cum ar fi Nina Ermurache, Anisoara Puica, Maria Tarna, Cezara. O placere deosebita au avut chisinauienii si vizitatorii capitalei atunci cind in scena a iesit cea mai tinara interpreta, Rozalina Buldumea, care a cintat cu o voce dragalasa niste piese inocente si vesele, iar atunci cind a indemnat publicul sa faca donatii pentru persoanele cu cancer avansat, doar cei mai indiferenti au ezitat sa puna „un banut, doi sau o suta de lei", dupa cum spunea tinara stea.

Un adevarat cadou pentru public a fost prezenta lui Vlad Codreanu, care a interpretat piesele sale cu atita energie pozitiva, incit multi nu au rezistat tentatiei de a se arunca in dans, iar zimbetul sau molipsitor a cucerit inimile multor fete. Vlad a fost sustinut de catre ansamblul de dansuri populare „Nuntasii". Au mai evoluat Viorica Cheptanaru, Rozalinda Buldumea, Evdochim Baxanean, Lenuta Javelea, Veronica Stegarescu, Victor Cojocaru si altii. Actiunea a fost sustinuta si de micile talente - copii care fac primii pasi pe scena, si au vrut sa daruiasca un pic de bucurie, cintind si recitind poezii.

Echipa Fundatiei „Angelus Moldova" Hospice „Angelus" este profund recunoscatoare tuturor vizitatorilor tirgului, producatorilor de capsune si apicultorilor, Federatiei Fermierilor din Republica Moldova, administratiei publice locale, administratiilor SA „Moldtelecom" si SA „UNIC", interpretilor, reprezentantilor mass-media care au dat lumina evenimentului, tuturor celor care s-au aratat a fi alaturi de noi si ne sustin in ceea ce facem, astfel incit noi sa putem acorda ajutor cit mai multor persoane ce sufera de cancer incurabil in stadiu avansat si terminal, intr-un mod cit mai rapid, si cit mai calitativ.
Va multumim ca ati ales sa sustineti Hospice „Angelus"!

Pentru contacte:
Victoria Condrat
Sef Departament Fundraising
Tel. 235628