Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 3327

ÃŽmbratisarile ce pot schimba lumea



hugs2.jpg

Mereu am spus ca lucrurile mici sunt acelea ce cantaresc cel mai mult, iar o confirmare a constatarilor mele a fost si cea de a 3 editie de Îmbratisari Gratuite. Aceasta s-a desfasurat sambata, 6 iunie,  in Parcul Central din Chisinau si a adunat mai mult de 20 de tineri. Atat elevi care sunt in febra examenelor de bacalaureat, cat si studenti inca in sesiune. Toti acestia, au uitat pentru cateva ore de griji si au decis sa daruiasca un pic de caldura sufleteasca si zambete.
Campania de imbratisari a inceput cu mici ezitari, pentru ca majoritatea celor adunati erau prezenti pentru prima data la un astfel de eveniment si se simteau incomod. Dar totusi pas cu pas, imbratisare cu imbratisare au scapat de inhibitii si inimile lor au fost deschise spre a darui dragoste si a primi ca raspuns un zambet. Dupa vreo jumatate de ora, eram adunati deja o gramajoara destul de consistenta care era gata sa steie si toata ziua pentru a imbratisa oamenii.

Este foarte placut, pentru ca la fiece editie se intampla ceva nou si chiar daca pare a fi aceeasi schema, scenariul e mereu diferit. Îmbratisarile tind sa fie cat mai internationale de fiece data. Daca la editia din ianuarie, am intalnit cativa Turci si vorbitori de limba engleza, acum am avut prilejul sa intalnim cativa Bosniaci cam pretentiosi care s-au lasat imbratisati doar de fete. 

Batranii ca de obicei sunt cei mai emotionati, si astfel am avut parte si de versuri din partea la o doamna ca o multumire la imbratisare. Cei prezenti pentru a demonstra ca nu discrimineaza pe nimeni si nimic au imbratisat si busturi ( Mircea Eliade, in special ) si copaci.

 Oricine are nevoie de imbratisare chiar daca nu recunoaste si chiar daca sunt mai reticenti. Nu de putine ori dupa ce oamenii refuza de cateva ori a fi imbratisati ofera mai apoi cele mai calde imbratisari. Observat ca oamenii inca nu sunt familiari cu astfel de initiative si au destul de multe indoieli legate cu ceea ce facem. Suspectandu-ne ca avem vre-un profit din asta, sau apartinem unei oarecare organizatii. Si sunt destul de miscati cand realizeaza ca acest gest  e unul ce vine din inima si cere in schimb doar reciprocitate.

Poate va intrebati ce spun cei ce au fost acolo care sunt motivele lor de a participa la Îmbratisarile ce lumineaza fete si deschid inimi. Iata ce au comentat cativa din cei prezenti acolo:

„Am venit deoarece e vesel si interesant. Ceva nou pentru Moldova. Dupa cum cunoastem, societatea noastra este prea trista si pasiva iar prin asa actiuni o putem putin sa o schimbam, sa-i dam o lumina spre libertate si fericire de care cu toti avem nevoie. „

 

 

Vali Rotaru, student

O imbratisare, de la un om strain, zambind, ah! , mereu face ziua mai frumoasa,  ridica dispozitia, si tone, da tone de energie pozitiva. În plus foarte multe cunostinte, prieteni noi...oameni interesanti, experienta placuta...

Doina Virlan, eleva

"Oamenii ar trebui sa se obisnuiasca cu astfel de actiuni, si se vor obisnui, si cine stie poate peste un an, batranii vor iesi impreuna cu noi, cu pancarte si vor imbratisa oameni. „

Eduard Gherman, student anul I, ASEM

 

Am venit pentru a primi, acorda imbratisari si zambete, pentru a te simti bine, pentru a nu pierde speranta ca exista si mult bunatate in lumea asta."

Alina Sclifos, eleva abosolventa

 

Aceasta a fost o incercare de a mai darui dragoste si caldura, Ne vedem data viitoare?

 

 

  hugs8.jpg

hugs7.jpg

 

hugs3.jpg

 

hugs1.jpg