Fabrica de Idei IntegrACT, ediția II



Fabrica de Idei IntegrACT, ediția II este o continuare a primei ediții, ce a avut drept scop „fabricarea” celor mai bune idei privind o implicare mai eficientă în societate a tinerilor din mediul rural, precum și popularizarea Strategiei naționale pentru dezvoltarea sectorului de tineret.

În cadrul activității un număr de 31 de tineri din 12 comunități rurale au învățat să construiască punți de comunicare și să interacționeze între ei în vederea unei mai bune implicări civice la ei în comunitate.

Invitatul special, Veniamin Sazonov, a susținut o sesiune motivațională pe subiectul: „Cum să gîndim critic?”, „Dezvoltarea gîndirii de tip out of the box”, care a îndemnat tinerii să gîndească original, în „afara cutiuței” în procesul de rezolvare a problemelor de tineret de le ei din comunitate. În acest sens, evenimentul a conturat necesitatea dezvoltării spiritului creativ al tinerilor.

„Dacă te uiți la o problemă, abordeaz-o din unghiuri diferite, va fi altfel”, a zis Emanuel Pascal, tînăr din s. Zîrnești, r-ul Cahul.

Un element nou al proiectului care va oferi spațiu pentru schimb de experiență este componenta de „peer-to-peer” (colegii învață de la colegi), în cadrul căreia absolvenții Academiei IntegrACT, ediția I (10 tineri din 6 localități) vor mentora comunitățile noi în proiect (6 la număr), care vor participa la Academia IntegrACT, ediția II.

Activitatea este realizată în cadrul proiectului IntegrACT-PLUS, implementat de IRI și partenerii locali în cadrul „Programului de granturi 2018” pentru organizațiile de tineret, susținut financiar de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.n 145