Proiectul "Eu votez pentru ca..." a demarat etapa de diseminare a bunelor practici



img_5130_1.jpgEvenimentul a avut loc la Glodeni, pe data de 27 mai 2009, cu prezentarea si aplicarea unor metodologii, principii si instrumente de facilitare participativa a procesului de luare de decizii a nivel de comunitate.

Hilswerk Austria in Moldova in parteneriat cu Centrul de Training "CMB" si Alianta CCAII au demarat urmatoarea etapa de implementare a proiectului „Eu votez pentru ca...".  A fost lansat Modului de Initiere in  "Metodologia de luare participativa a deciziilor la nivel de comunitate rurala".

Evenimentul a avut loc la Glodeni, pe data de 27 mai 2009, cu prezentarea si aplicarea unor metodologii, principii si instrumente de facilitare participativa a procesului de luare de decizii la nivel de comunitate.

Modulul de instruire este bazat pe experienta implementarii la nivel de 19 comunitati din Moldova, a exercitiilor de simulare a alegerilor si vine sa raspunda necesitatii de crestere a capacitatii ONG-urilor si Administratiei Publice Locale de a implica membrii comunitatii in procesul de luare de decizii prin dezvoltarea abilitatilor de facilitare si diversificare a instrumentelor aplicate.

Partener local in organizarea seminarului de instruire este Centrul Comunitar de Acces la Informatie si Instruire Centrul Internet "Speranta" din orasul Glodeni.

Proiectul „Eu votez pentru ca..." este finantat de catre Delegatia Comisiei Europene in Republica Moldova prin European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR) si este co-finantat de catre Austrian Development Cooperation.

Pentru detalii suplimentare vizitati:

http://www.hilfswerk-austria.md/euvotez/glodeni__27_mai_2009-104.html