Campania Testarea Oftalmologică Expresă în orașul Rezina



La data de 19 mai 2018, între orele 9.00 - 16.00 a avut loc Campania Testarea Oftalmologică Expresă în orașul Rezina, adresată persoanelor în etate din categoria social- vulnerabilă. Peste 160 de persoane în etate, social vulnerabile din Rezina au avut posibilitatea să beneficieze de examen primar și consult oftalmologic gratuit, iar în cazurile în care s-a identificat necesitatea de ochelari de citire cu dioptriile: +1; +1.5; +2; +2.5; +3, aceștia au putut beneficia de o pereche de ochelari gratuit.

Activitatea a fost desfășurată de către Primăria orașului Rezina în parteneriat cu AO HelpAge International și Grupul de Inițiativă “Pro Etate Activă” din orașul Rezina și face parte din Campania Testarea Oftalmologică Expresă în orașul Rezina, cu perioada de implementare 17 mai 2018 - 31 august 2018.

Grupul de Inițiativă “Pro Etate Activă” din orașul Rezina este o comunitate de vârstnici activi, implicați şi responsabili, care contribuie la dezvoltarea socială şi culturală a comunității. HelpAge International susține persoanele în etate să-și revendice drepturile, să lupte împotriva discriminării și să depășească sărăcia, pentru a duce o viață demnă, sigură, activă și sănătoasă.

Testarea Medicală Oftalmologică din orașul Rezina s-a desfășurat în cadrul proiectului ”Îmbătrînire și Sănătate", implementat de AO HelpAge International Moldova, cu susținerea financiară a Swiss Red Cross.