Amici dei Bambini invita copiii la o zi de magie



Asociatia „Amici dei Bambini" va organiza sambata, 23 mai, cea de-a 7-a editie a actiunii cu genericul „Abracadabra! O familie pentru fiecare copil!", transmite Info-Prim Neo. Evenimentul va avea loc in Gradina Publica Stefan cel Mare din Chisinau si in orase din alte aproximativ 20 de tari ale lumii, transmite Info-Prim Neo.

Actiunea are loc in parteneriat cu Asociatia „Prietenii Copiilor", Directia generala educatie, tineret si sport din Chisinau si Directia municipala pentru protectia drepturilor copilului.

Traditional, in penultimul week-end al lunii mai, aceste organizatii aduna oaspeti de la mic la mare si transforma Gradina Publica Stefan cel Mare si Sfant intr-un parc al minunilor. Anume in aceste zile, cuvantul Abracadabra capata o semnificatie magica, menita sa realizeze cel mai frumos vis pe care il poate avea un copil: visul de a avea o familie.

„Venim cu dorinta de a dedica o zi tuturor copiilor, dar mai ales copiilor din internate. Venim, inainte de toate, sa ne jucam cu ei si sa-i facem sa simta ca si ei au dreptul la o copilarie fericita si, mai presus de orice, la o familie care sa-i iubeasca si sa le ofere o crestere adecvata", se arata intr-un comunicat de presa al organizatorilor.

Momentul magic al sarbatorii consta in faptul ca la orele 13.00, sute de baloane colorate, vor zbura spre cer, purtand cu ele un mesaj adresat copiilor din institutii.

Tot atunci, in lumea intreaga, la aceeasi ora, copiii din toate colturile lumii vor striga toti odata, rostind formula magica: Abracadabra! O familie pentru fiecare copil!

Copiii si oaspetii manifestarii vor avea parte de un spectacol muzical cu participarea colectivelor artistice de copii si a artistilor consacrati, ateliere de arta creativa, arta fotografica si modelare a baloanelor. În cadrul sarbatorii va fi expusa public o expozitie de fotografii, efectuate de catre copiii din internate cu tema: „Descopera lumea prin ochii copiilor", care ulterior va fi vernisata in cadrul Ministerului Protectiei Sociale a Familiei si Copilului.

Ca si editiile precedente, evenimentul se va organiza simultan in 18 orase din Italia si in alte aproximativ 20 de tari in care activeaza Asociatia „Amici dei Bambini". Printre acestea sunt - Kiev (Ucraina), Cassablanca (Maroco), Sofia (Bulgaria), Fushe Kosovo, Vusshtri (Kosovo), Tirana (Albania), Novosibirsk (Rusia) La Paz (Bolivia), El Alto (Bolivia), Santa Luzia (Brazilia), Belo Horizonte (Brazilia), San Paolo (Brazilia), Carapicuiba (Brazilia), Lima (Perù), Colombia (Bogotà), Campo Formoso (Bahia), Kinshasa (Republica Democratica Congo), Nairobi (Kenya), Kathmandu (Nepal), etc. 

 

Info-Prim Neo