Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 66

Studentii scolii de studii avansate in jurnalism prezinta lucrarile finale



În perioada 18-20 mai, studentii Scolii de Studii Avansate in Jurnalism (SSAJ) sustin proiectele finale de absolvire a scolii. Evenimentul este unul public si face parte din procesul de instruire a tinerilor jurnalisti conform standardelor si practicilor jurnalismului occidental.

Lucrarile au fost realizate timp de trei saptamani, in baza cunostintelor si abilitatilor jurnalistice acumulate pe parcursul a zece luni de studii in cadrul scolii. Pe durata procesului de creatie studentii au fost asistati de catre tutorii Alina Radu (director la Ziarul de Garda), Liliana Vitu (fost redactor la radio BBC) si Vitalie Dogaru (coordonator academic SSAJ).

Studentii au avut posibilitatea sa-si aleaga singuri tema si forma de realizare a subiectului. Ei au facut investigatii jurnalistice, documentare televizate si radio. Majoritatea au abordat teme sociale, printre care: migratia specialistilor calificati din Republica Moldova, reabilitarea copiilor repatriati, reintegrarea sociala a persoanelor eliberate din detentie, sursele energetice alternative, situatia persoanele HIV pozitive din Gagauzia, etc.

Din comisia de evaluare a lucrarilor finale fac parte jurnalisti de la diverse media din Republica Moldova: Corina Cepoi (CIJ), Maia Metaxa (Imedia), Angela Zaharova (ElitaTV), Artur Corghencea (ProTV) si Igor Volnitchi (Infotag).

Proiectele finale reprezinta penultima etapa in cadrul instruirii la SSAJ, dupa care urmeaza stagiul de patru saptamani in cadrul unor institutii media, iar la sfarsitul lunii iunie va avea loc ceremonia de inmanare a certificatelor de absolvire.

Promotia 2008-2009 este a treia in cadrul Scolii de Studii Avansate in Jurnalism. Anterior 35 de tineri jurnalisti au absolvit aceasta scoala. Majoritatea acestora au fost angajati la diverse media din Republica Moldova printre care ProTV, Ziarul de Garda, Europa Libera, Jurnal de Chisinau, Deca Press, Radio Gagauzia, etc.

Scoala de Studii Avansate in Jurnalism a fost lansata la 4 septembrie 2006 cu scopul de a pregati jurnalisti universali pentru mass media din Republica Moldova. Scoala este un proiect al Centrului Independent de Jurnalism din Chisinau in parteneriat cu Scoala de Jurnalism din Missouri, SUA, si Centrul de Formare si Perfectionare a Jurnalistilor din Paris, Franta. Proiectul este finantat de Programul MATRA al Ministerului olandez de Externe, implementat prin intermediul organizatiei Press Now. Detalii la www.scoaladejurnalism.md.

 

18 mai 2009

Vitalie Dogaru, coordonator academic al Scolii de Studii Avansate in Jurnalism, Tel. 213652, 227539