Linia verde 83-58-08 activa in continuare pentru victimele torturii si maltratarilor



AMNESTY INTERNATIONAL MOLDOVA
14 mai 2009

Pentru toate persoanele din Republica Moldova care au avut de suferit in urma actiunilor fortelor de ordine in legatura cu protestele de la inceputul lunii aprilie 2009, in special cei care au fost supusi maltratarilor si torturii: in cadrul oficiului organizatiei internationale de aparare a drepturilor omului Amnesty International Moldova a fost creata si continua sa functioneze o linie verde de colectare si documentare a acestor cazuri - 83-58-08. 

Mai multe organizatii non-guvernamentale de aparare a drepturilor omului, inclusiv organisme internationale au inregistrat multiple incalcari ale drepturilor omului in Republica Moldova pe parcursul si dupa protestele de la inceputul lunii aprilie.

Pentru societatea civila din Republica Moldova a devenit evidenta necesitatea unei asistente complexe pentru victimele abuzurilor comise de organele de ordine din RM. În acest sens, noi ii indemnam pe toti sa ne contacteze si sa beneficieze de ajutor si servicii ale profesionistilor in domeniu.

Va indemnam sa ne contactati la oficiul organizatiei internationale de aparare a drepturilor omului Amnesty International Moldova, la numarul de telefon 83-58-08 si sa ne comunicati despre cazul Dumneavoastra.

Noi va vom face legatura cu profesionisti care va vor acorda ajutorul necesar, cum ar fi un avocat care sa va reprezinte in instanta, medici care va vor acorda asistenta medicala si de reabilitare.
Noi indemnam persoanele din Republica Moldova sa fie activi in apararea propriilor drepturi. Sa stiti ca puteti conta pe ajutorul si asistenta profesionistilor in domeniu - avocati, aparatori ai drepturilor omului, medici si altii, asa ca abuzurile si incalcarile sa nu ramina nepedepsite:

Lipsa de raspundere in fata legii (impunitatea) naste faradelege.

Transmiteti acest mesaj tuturor celor care au nevoie de sprijin si ajutor profesionist, cunoscutilor si prietenilor Dumneavoastra. Este foarte important ca acei care au comis faradelegi sa fie trasi la raspundere, cei care au avut de suferit sa fie restabiliti in drepturi, iar daunele care le-au fost aduse sa fie reparate.