De Ziua Europei, IDIS "Viitorul" a prezentat publicului produsele campaniei "Trezeste-te si voteaza"



idisproiect.jpg Echipa IDIS „Viitorul" a prezentat duminica, 10 mai 2009, produsele campaniei „Trezeste-te si voteaza" la Iarmarocul Proiectelor Europene. Asta fiindca campania a fost sustinuta de Uniunea Europeana, prin intermediul Instrumentului European pentru Democratie si Drepturile Omului.

Vizitatorii au aflat mai multe despre rolul votului constient intr-o societate democratica. Ei au primit un Ghid al alegatorului, care compileaza platformele electorale ale tuturor concurentilor inregistrati pentru cursa din 5 aprilie 2009. Astfel, ei vor putea urmari in ce masura sunt respectate promisiunile electorale. Cei care au poposit la standul IDIS „Viitorul" s-au ales si cu postere, calendare, abtibilduri.

Amintim ca IDIS „Viitorul" a produs 75.000 de brosuri, 20.000 de postere, 25.000 de abtibilduri si 40.000 de calendare. Timp de doua luni, la posturile TV si radio locale au rulat masiv cinci spoturi civice. Peste 1500 de tineri lideri din toata Moldova au participat la dezbaterile cu genericul „Rolul votului constient in fortificarea institutiilor democratice". Interpretii moldoveni, la randul lor, au concertat la Chisinau, Balti si Cahul, au concertat pentru a mobiliza interesul fata de alegeri.

Aceste initiative au fost desfasurate in cadrul proiectului „Stimularea responsabilitatii civice in cadrul campaniei electorale din 2009", finantat de Delegatia Comisiei Europene in Republica Moldova.

Iarmarocul Proiectelor Europene a gazduit 30 de standuri si buticuri special amenajate in Scuarul Operei Nationale. Potrivit organizatorilor, Ziua Europei a devenit unul dintre simbolurile Uniunii care - alaturi de steagul, imnul, moto-ul si moneda unica - identifica entitatea politica a acesteia. În Moldova, Ziua Europei a fost sarbatorita pentru prima data in 2006. În statele-membre ale Uniunii Europene Ziua Europei este marcata la 9 mai.

 

Atasamente:
1650_Presentation_for_projects IDIS.pdf

 

IDIS Viitorul