ONG desfasoara o campanie de sensibilizare privind situatia copiilor supusi abuzurilor



6849tdh.jpgReprezentanta din R. Moldova a Fundatiei Elvetiene "Terre des hommes" va desfasura, in perioada 24-28 iunie, o campanie de sensibilizare privind situatia copiilor supusi abuzurilor si traficului, transmite Info-Prim Neo.

Campania - cu genericul: „Muzica pentru copii" - va derula la Chisinau, Ungheni si Soroca. La intalnirile cu cetatenii vor fi prezentate si proiectele derulate de ONG.

„Încercam sa atragem atentia societatii civile asupra protectiei copilului din R. Moldova", a spus Nelly Motriuc, asistenta pentru informare si comunicare.

La Chisinau, violonista elvetiana Patricia Kopatschinskaja si elevi ai liceului „Ciprian Prorumbescu" vor sustine doua concerte, unul la Filarmonica Nationala si altul in aer liber, la 28 iunie. Copii social-vulnerabili vor primi premii din partea organizatorilor.

„Muzica este un limbaj universal, un element cultural indispensabil pentru comunicarea noastra cu copiii, necesara pentru a sensibiliza societatea civila a Republicii Moldova privind destinul copiilor vulnerabili. Iar Patricia Kopatschinskaja este ambasadorul bunavointei al Fundatiei „Terre des hommes", a mai spus Nelly Motriuc.

Potrivit acesteia, copii care au avut de suferit de pe urma abuzurilor inregistreaza ameliorari la nivel psihologic, emotional, atunci cand participa la programele desfasurate de "Terre des hommes"

„Terre des hommes" este o organizatie de caritate si activeaza in peste 32 de tari. În Moldova este prezenta din anul 2004.

 

Info-Prim Neo