Adunarea Generala Anuala a membrilor Asociatiei Presei Independente (API)



La 8 mai 2009, a avut loc Adunarea Generala Anuala a membrilor Asociatiei Presei Independente (API). La Adunare au participat 16 din cei 21 membri ai API. Au fost examinate rapoartele de activitate in 2008 prezentate de presedintele API, directorul executiv si Comisia de cenzori a API.

Adunarea a facut unele modificari la Regulamentul de activitate al API, prin care organizatia accepta in calitate de membri nu doar reprezentanti ai ziarelor si agentiilor de presa, ca pana acum, ci si ai portalurilor (site-urilor) informationale, continutul editorial al carora corespunde principiilor statutare ale API.

De asemenea, a fost aleasa componenta Consiliului de Etica al API, din care fac parte doua persoane din randul membrilor API si alte trei persoane din afara organizatiei. Consiliu de Etica va examina rapoartele interne de monitorizare a continutului editorial al institutiilor mass-media reprezentate in API si de respectare a prevederilor „Ghidului de Stil cu norme etice", aprobat de toti membrii API in februarie 2009, si va prezenta rapoarte Consiliului de Administrare al API care va decide, in caz de abateri de la normele deontologice, aplicarea unor sanctiuni statutare.

Actualmente, API intruneste 21 de membri activi, reprezentand 16 ziare si reviste locale si nationale, de limba romana si rusa, de pe ambele maluri ale Nistrului, o agentie de stiri, o organizatie de media si trei jurnalisti liberi profesionisti.

API