Noi suntem Moldova



n 138

Institutul pentru Inițiative Rurale a organizat un eveniment cu TINERI și pentru TINERI din diverse medii (lingvistice, etnice, religioase), în cadrul căruia s-a discutat importanța unității tinerilor din Republica Moldova în vederea zidirii unei societăţi mai bune.

Totodată, evenimentul a încurajat schimbul de experiență/opinii între diverşi membri ai comunităţii (primari, consilieri, profesori, oameni cu spirit civic) din cele 13 localități ale țării, care au participat în cadrul proiectului și a scos în evidență impactul transformativ asupra comunității pe care-l poate aduce tinerii din diverse medii prin implicare civică responsabilă.

„Eu cred că prin acest mic proiect am adus o schimbare mult așteptată la noi în comunitate”, a afirmat Silviu Peiu din s. Ursoaia, r-ul Cahul.

„Dacă nu ai experiență extracurriculară, riști să fii student cu 2 diplome: licențiat și șomer”, a menționar Doru Curoșu, specialist pe politici de tineret și vorbitor motivațional în cadrul acestui eveniment.

Doru a moderat un panel de discuții și a provocat tinerii la reflecții și soluții inovatoare pentru a pune în valoare instrumentele de angajament civic ce duc la schimbari de atitudini şi moduri a abordare a autorităţilor statului.

La eveniment au participat și reprezentanți ONG pe sectorul tineret, precum Centrul Media pentru Tineri, Fondul pentru tineri, Consiliul Municipal și Raional al tinerilor, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, precum şi lideri ai grupurilor de inițiativă de tineret din mai multe zone rurale ale ţării.

Acest eveniment a fost realizat de Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) și partenerii locali cu sprijinul Fondului Canadian pentru Dezvoltare Locale.

Mai multe fotografii de la eveniment vedeți pe pagina de Facebook a Institutului pentru Inițiative Rurale: https://www.facebook.com/institutulpentruinitiativerurale/posts/852533561592529