Organizatorii sociali din cadrul CPP Isi sarbatoresc realizarile



Au organizat si antrenat cetatenii, le-au oferit instrumente si cunostinte necesare crearii unui mediu prosper in propriile comunitati, impreuna au obtinut rezultate remarcabile timp de 5 ani. Programul de Dezvoltare Participativa (CPP) celebreaza valoroasa contributie a Organizatorilor Sociali (OS) la Ceremonia de Recunoastere a Succesului din 2 mai 2009. Evenimentul se desfasoara in incinta oficiului central CPP incepand cu ora 10:00, si va include inmanare de diplome catre 9 traineri cu ocazia finalizarii proiectelor.

Pana la momentul dat (din 2005), OS au realizat 1.084 de training-uri la care au participat in numar de 15.989 de persoane: cetateni simpli, membrii ONG si reprezentanti ai administratiei locale. Training-urile sunt conduse intr-un mod interactiv, participantii acumuleaza cunostinte despre noile modele manageriale, modele de proiectare, cai eficiente de mobilizare a cetatenilor si de promovare a rezultatelor obtinute. La solicitarea beneficiarilor, li se ofera 6 subiecte majore de training: Management si Liderism, Designul Proiectelor, Comunicarea Eficienta si Prezentarea Performanta, Strategii de Organizare si de Realizare a Activitatilor Civice, Advocacy, Implementarea Proiectelor, si Managementul conflictelor. Initial participantii sunt familiarizati cu aspectele teoretice, apoi aplica abilitatile insusite in improvizatii a situatiilor reale. Membru GIC Mariana Ombun din Nucareni, raionul Telenesti considera ca: „La instruirile oferite de programul CPP am avut mereu impresia ca „culegem lumina" in sensul ca descopeream valorile din noi insine si din ceilalti". CPP acorda o deosebita atentie specializarii profesionale continue a angajatilor sai. OS au participat la 6 traininguri de formare conduse de formatorii institutiei internationale in domeniul trainingurilor - Partners for Democratic Change.

CPP este un program de cinci ani din cadrul Consiliului pentru Cercetari si Schimburi Internationale (IREX), finantat de catre Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID). Programul isi propune sa dezvolte constiinta civica, promoveaza democratia si incluziunea membrilor comunitatii in solutionarea propriilor probleme, ofera instruire, suport financiar grupurilor de initiativa pentru dezvoltare comunitara si asista tehnic si consultativ la implementarea transparenta a proiectelor.

Pana la momentul dat CPP cu succes a implementat 157 de proiecte comunitare si 83 de proiecte realizate in cadrul Initiativelor Societatii Civile.

Cu respect,

Echipa CPP