Fiscul verifica activitatea catorva importante organizatii neguvernamentale de la Chisinau



Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) a anuntat, marti, ca a fost vizitat de catre un reprezentant al Inspectoratului fiscal de Stat (IFS), care a cerut sa i se puna la dispozitie, pentru verificare, un sir de documente si informatii ce tin de sursele de finantare a organizatiei.

Dupa cum comunica DECA-press, anterior, la 24 aprilie, organizatia de media, primise o citatie in care directorul CIJ era invitat la sediul IFS ca sa prezinte documente cu privire la activitatea organizatiei din 2000 pana in 2009.

Totodata, CIJ declara ca mai multe organizatii neguvernamentale, care fac parte din Coalitia pentru alegeri libere si corecte - „Coalitia 2009", au primit citatii de la organele fiscale, prin care i-au fost solicitate informatii cu privire la sursele de finantare. Printre acestea se numara Asociatia pentru Democratie Participativa ADEPT, Institutul IDIS Vitorul, Institutul de Politici Publice si Asociatia Presei Electronice APEL.

Portalul „Moldova azi" mentioneaza in context ca atat in perioada campaniei electorale, cat si in perioada postelectorala, „Coalitia 2009" a publicat rapoarte in care au fost semnalate incalcari grave ale legislatiei electorale si ale drepturilor omului.

DECA-Press