„Împărțit la doi”: educația pentru echitatea de gen - însușită la școală sau acasă?



Fetele în roz, băieții în albastru. Păpuși pentru ele, mașinuțe pentru ei. Încă din primii ani de viață, părinții accentuează deosebirile de gen ale odraslelor lor, fapt care, în timp, duce la consolidarea stereotipurilor și limitează dezvoltarea liberă a copiilor, indiferent de sexul la care aparțin.

Din noul episod al emisiunii „Împărțit la doi” aflați mai multe despre cum părinții și sistemul de educație pot să cultive tinerei generații deprinderi de viață fără stereotipuri de gen. 

Vă reamintim că, începând cu luna aprilie, CJI realizează ciclul de emisiuni „Împărțit la doi”, prin intermediul căruia își propune să aducă în atenția publicului larg multiple aspecte ale problematicii de gen și să prezinte modele pozitive de implicare a femeilor și bărbaților în diverse sfere ale vieții. Toate emisiunile realizate până acum pot fi  găsite pe portalul CJI, www.moldova-azi.md, la rubrica Emisiuni.

Emisiunile „Împărțit la doi” sunt realizate în cadrul Campaniei „Presa echilibrează genul!” implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.