Un ONG considera ca devastarea Parlamentului si a Presedintiei a fost provocata de autoritati



Joi, la conferinta de presa de la agentia INFOTAG, membrul Congresului, Fiodor Ghelici, a recunoscut ca personal a asistat la devastare si a vazut, in general, "protestatari pasnici care nu doreau devastare, insa printre multime au fost provocatori care au facut dezordinea".

In opinia sa, totul a fost planificat pentru ca populatia sa piarda increderea in partidele de opozitie.

"Totul ce s-a intimplat a fost un truc si opozitia s-a prins. Este evident ca daca autoritatile nu ar fi dorit devastarea acestor cladiri, ar fi luat masuri concrete. Nu am in vedere arme si bastoane impotriva tineretului. Insa citeva mii de politisti cu curele in mina ar fi facut ordine", a spus Ghelici.

Potrivit lui, deja au inceput negocierile referitor la cine va repara cladirile.

"Este vorba de zeci de milioane de lei si deja unele companii de constructii isi freaca miinile si vad cum vor repara parlamentul si presedintia", a spus Ghelici.

In opinia sa, "partidele de opozitie, societatea civila si presedintele Vladimir Voronin trebuie sa se intilneasca si sa discute, deoarece cele intimplate marti sint abia inceputul".

"Impreuna putem gasi o solutie corecta. Insa daca presedintele va refuza, noi vom crea o judecata publica si il von judeca pe Voronin pentru incalcarea Constitutiei Moldovei", a spus Ghelici.

Congresul Societatii Civile considera ca devastarea de marti a cladirilor parlamentului si a presedintiei a fost provocata de autoritatile R. Moldova.

 

Infotag