Scrollytelling sau cum ambalăm frumos conținutul online? Mirko Lorenz ne va spune la Forumul mass-media 2017



În cadrul Forumului mass-media din Republica Moldova, ediţia 2017, care se va desfăşura la 14-15 noiembrie 2017 în mun. Chişinău, vor avea loc trei master-class-uri ale unor experți din străinătate. Mirko Lorenz, manager inovații la Deutsche Welle, Germania, va susține un master-class cu genericul ”Scrollytelling - istorii multimedia online. Cum ”ambalăm” conținutul  online”.

Mirko Lorenz este jurnalist și trainer în jurnalismul de date din 2010. A organizat diverse conferințe la acest subiect și a contribuit la manualul jurnalismului de date - "Data Journalism Handbook" (O'Reilly). În ultimii zece ani a fost implicat în proiecte de cercetare pentru Deutsche Welle, în mare parte despre tehnologii. Subiectele sale se referă la cloud computing (concept modern de servicii de calcul, aplicații, acces la informații și stocare de date) și tehnologii blockchain (o tehnologie care permite tranzacții rapide, securizate și descentralizate), cu scopul de a eficientiza munca în redacții. Mirko este fondatorul proiectului CEO-ul Datawrapper în 2011. Datawrapper este un instrument care le permite jurnaliștilor să creeze diagrame, tabele și hărți, fiind utilizat în mai mult de 200 de redacții din întreaga lume. Recent, Datawrapper a deschis un birou în Berlin.

Nu uitați: Forumul mass-media 2017 va avea loc la 14 și 15 noiembrie 2017 în mun. Chişinău. Înregistrarea participanților are loc până la data de 5 noiembrie inclusiv, pe pagina electronică www.mediaforum.md

Forumul mass-media 2017 este organizat de Consiliul de Presă din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia Presei Electronice (APEL).

Desfăşurarea Forumului mass-media 2017 este finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova şi co-finanţată de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania), DW Academie (Germania) și Ambasada SUA în Republica Moldova.

Pentru informaţii suplimentare:

tel.: (022) 210602 (persoană de contact – Diana Lungu, coordonatoare comunicare)

www.mediaforum.md