Primul Festival de Antreprenoriat Social a avut loc la Bălți



La data de 25 octombrie 2017, AO Centrul de Informare și Susținere a Tinerilor Economiști ”CERTITUDINE” a organizat, în cadrul Proiectului "Inspirăm, Abilităm, Implicăm Tinerii în Dezvoltarea Comunității”, finanțat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Programul FHI 360 ”Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova” (MPSCS), Festivalul Antreprenoriatului Social ”Social Entrepreneurship FEST”.

Evenimentul s-a desfășurat în scuarul Universității de Stat ”Alecu Russo” începând cu ora 11.30 și a presupus implicarea asociațiilor obștești, centre de tineret, grupuri de initiativă precum: Țara Verde, AO ”Moldova AID”, AO ”Tinerii pentru Dreptul la Viață”, AO ”Concordia. Proiecte Sociale”, IASCI Moldova, IASCI-Moldova proiectul Nexus, Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT Bălți, Экомарафон, Asociația Femeilor de Afaceri, Crucea Roșie.

Scopul evenimentului a fost promovarea modelului de antreprenoriat social ca opțiune pentru consolidarea capacităților financiare a asociațiilor obștești din regiune. În cadrul evenimentului participanții au avut posibilitatea să interacționeze atât reciproc, cât și cu publicul larg, să studieze mutual experiența de antreprenoriat social, să promoveze sau chiar să își vândă nemijlocit produsele/serviciile. De asemenea, a fost organizat un Atelier de instruire pe tema Crowd-funding, promovat de Elena Zgardan, Platforma Guvern 24 și un Atelier de reciclare a materialelor reciclabile promovat de AO “Țara Verde”, iar în cadrul vizitării ”Cortului Inspirației”, participanții la eveniment au avut posibilitatea să se familiarizeze cu modele funcționale de antreprenoriat social în plan internațional.

Evenimentul reprezintă o experiență inedită în domeniul promovării antreprenoriatului social din Republica Moldova, iar organizatorii își doresc ca acesta să devină tradiție, cu ediții anuale.