Cu cine votam pentru un mediu curat si dezvoltare durabila



Pentru a studia sistemul electoral si a monitoriza directia protectiei mediului si a dezvoltarii durabile in Republica Moldova, Miscarea Ecologista Stefan Voda a derulat in perioada mai 2008-aprilie 2009 proiectul,, Cu cine votam pentru un mediu curat si dezvoltare durabila", sustinut de Ambasada SUA. Acest proiect a contribuit nemijlocit la cresterea calitatii politicilor de mediu si incurajarea democratiei participative, cresterea spiritului civic si constientizarea liderilor politici privind importanta mediului inconjurator.

În cadrul implementarii proiectului au fost organizate chestionari a cetatenilor, intruniri, seminare, traininguri, dezbateri pe diverse teme cum ar fi: dreptul la un mediu curat si sanatos; probleme locale si nationale de mediu constientizate de electorat; cai comune de promovare a intiativelor si strategiilor de mediu pentru fortele politice si societatea civila etc.

Reprezentantii politici, alesi prin vot, pot contribui direct la implementarea politicilor de mediu , deaceia, Organizatia Teritoriala Stefan Voda a Miscarii Ecologiste din Moldova a contactat 15 partide pentru obtinerea platformelor electorale.
Pentru informarea veridica a populatiei despre strategiile si politicile de mediu a partidelor, am editat o brosura cu genericul,, Protectia mediului inconjurator in context electoral" si ,, Avem dreptul la un mediu curat si sanatos", care la moment este distribuita cetatenilor, iar ei la rindul lor, constientizind importanta protectiei mediu vor participa mai activ in cadrul alegerilor 2009.

 

Protectia Mediului : Electorala

 

http://memsv.wordpress.com