A aparut Ghidul alegatorului - ghid pentru formatori de opinie si cetateni



Ghidul Alegatorului IDISA aparut Ghidul alegatorului - ghid  pentru formatori de opinie si cetateni. Publicatia surprinde esenta alegerilor parlamentare si explica atributiile si responsabilitatile institutiei legislative. Mai mult, ghidul compileaza platformele electorale ale concurentilor electorali inregistrati pentru scrutinul din 5 aprilie 2009.

Initiativa data este parte componenta a proiectului „Stimularea responsabilitatii civice in cadrul campaniei electorale din 2009", finantat de Delegatia Comisiei Europene in Republica Moldova, prin intermediul Instrumentului European pentru Democratie si Drepturile Omului.

„Prin elaborarea Ghidului, ne-am propus sa prezentam de o maniera simpla si inteligibila informatie utila care explica rostul votului intr-o societate democratica. Prezentarea platformelor electorale ii va face pe concurentii electorali mai cunoscuti cetatenilor, astfel incat acestia sa voteze constient si sa fie in masura sa monitorizeze respectarea promisiunilor electorale.", sustine directorul de proiect Ghenadie Mocanu.

Cu un tiraj de 300 de exemplare, publicatia va fi distribuita gratuit in toate raioanele republicii. Pe langa Ghidul alegatorului, IDIS „Viitorul" a mai produs o brosura, cu genericul „Trezeste-te si voteaza". În total, au fost distribuite 75.000 de brosuri, 20.000 de postere, 25.000 de abtibilduri si 40.000 de calendare. În prezent, la posturile TV si radio locale ruleaza o serie de cinci spoturi civice. Toate materialele motivationale au fost finantate de Uniunea Europeana.

# # #

Pentru mai multe informatii, contactati: Coordonatorul relatii publice al Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale (IDIS) „Viitorul", Laura Bohantov, tel: 221844, GSM: 069918296, e-mail laura.bohantov@viitorul.org