Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 189

Educatie electorala: CTJM la Balti



Centrul Tanarului Jurnalist din Moldova(CTJM) a organizat sedinta cu numarul 2 de educatie electorala. Aceasta a avut loc vineri, la Balti, in cadrul ei participand circa 20 de tineri din oras. In cadrul sedintei, tinerii au realizat au realizat un brainstorming unde au produs idei despre motivele pentru care un tanar trebuie sa voteze, au fost informati despre lista concurentilor electorali pentru scrutinul din 5 aprilie 2009 si au primit materiale informative realizate de CTJM si IDIS Viitorul. Materialele distribuite contin mesajul de promovare a unui vot constient si informat in cadrul alegerilor parlamentare din 5 aprilie.

Centrul Tanarului Jurnalist mentioneaza ca actiunile poarta un caracter apolitic si sunt menite sa ridice nivelul de participare al tinerilor la votul din 5 aprilie. in zilele urmatoare, echipa CTJM va continua sedintele de informare, urmatoarea intalnire cu tinerii fiind programata in orasul Orhei.

Actiunea face parte din proiectul "Tinerii promoveaza si sustin participarea constienta in alegeri" si este implementat de catre Centrul Tanarului Jurnalist din Moldova(CTJM), sustinut financiar de National Endowment for Democracy(NED, SUA) in cadrul Coalitiei Civice pentru Alegeri Libere si Corecte - "Coalitia 2009".