Mihai Calestru: A.O. AIERM este o asociatie obsteasca nereligioasa



Asociatia Internationala pentru Educatie din Republica Moldova, Asociatia Filantropica IRFF-Onlus, si Federatia Femeilor pentru Pace din Moldova sunt Asociatii Obstesti independente neafiliate politic sau religios.

Dezmint afirmatiile, mincinoase, iresponsabile si nefondate din articolul semnat de Octavian Racu in publicatia din 24 martie, 2009, din cotidianul FLUX si in Monitorul Civic.

1. Este discriminatorie, nefondata si anticonstitutionala folosirea termenului de „secta" in adresa asociatiilor obstesti nereligioase, A.O. AIERM, A.F.IRFF-Onlus si FFPM. Termenul de „secta" prin sine poarta o conotatie negativa si instiga la intoleranta si discriminare a cetatenilor Republicii Moldova dupa criterii de convingeri religioase si viziuni, violind drepturile garantate de constitutie la Libertatea constiintei, si Libertatea opiniei si a exprimarii.

Articolul lui Octavian Racu tinteste convingerile si viziunile religioase personale ale unor membri a acestor Asociatii Obstesti si ignora activitatile si proiectele realizate de facto intru binele societatii si tarii. 

2. Organizatiile neguvernamentale mentionate in articol sunt legal inregistrate la Ministerul Justitiei Republicii Moldova. Fondatorii acestor organizatii sunt cetatenii Republicii Moldova:

Asociatia Obsteasca „Asociatia Internationala pentru Educatie din Republica Moldova" a fost inregistrata cu nr. 1443. la 23 iunie, anul 2000.

Asociatia Filantropica IRFF-Onlus: a fost inregistrata cu nr. 1856. la 28 iunie, anul 2001,

realizind multiple proiecte pentru binele societatii, ajutor umanitar, sustinerea copiilor orfani, promovarea modului sanatos de viata, promovarea valorilor familiei si participarea activa a tinerilor in viata comunitatii.

Mai multe puteti afla accesind paginile web: http://www.aie.org.md/   si  http://www.irffmd.net/

3. Cultul religios „Biserica Unificarii" are statut de cult oficial inregistrat la Ministerul Justitiei,

la 15 mai 2008, cu numarul de inregistrare 2326, cu propriul statut si activitati.

4. Asociatia Tinerilor si Studentilor CARP, a fost atacata in Judecata de catre Ministerul Justitiei in anul 2002. Ministerul Justitiei a incalcat cerintele procesuale, prin a atacta in judecata A.T.S. „CARP", fara a verifica daca s-a conformat ONG-ul obiectiilor inaintate anterior, ca in cele din urma sa-si retraga cererea de lichidare a Asociatiei Tinerilor si Studentilor CARP, care  continua sa activeze pina in prezent conform statutului.

5. Dezmintim afirmatia despre „detentia de 16 ori a Rev. Moon Sun Myung", si acuzatia de „diverse delicvente: incepand cu raporturi sexuale cu minorii si sfarsind cu evaziuni fiscale": este iresponsabila, minciunoasa, si nu face fata unei publicatii ca FLUX, si nici autorului, Octavian Racu.

Detalii despre ilegalitatea acuzatiilor de evaziune fiscala puteti gasi pe urmatorul web-link:

http://www.reverendsunmyungmoon.org/life_persecution.html

Despre viata si activitatile  Dr. Moon puteti gasi pe site-ul:

http://www.reverendsunmyungmoon.org/life_biography.html

Dr. Rev. Moon Sun Myung este fondatorul: Universal Peace Federation, Family Federation for World Peace and Unification,  The Unification Church.

Dr. Rev. Moon Sun Myung este promotor a multiple initiative in domeniul dialogului si activitatilor interreligioase, crearea pacii durabile dintre natiuni, educatiei, mass-media, artelor, rolului femeilor in societate, ajutorului umanitar, academic, tineret, sport, sanatate, explorarea si pastrarea resurselor oceanice, elucidarea crimelor si falsului comunismului. Mai multe puteti afla accesind:  http://www.reverendsunmyungmoon.org/rev_moon_works.html

Paginile web a asociatiilor IRFF-Onlus, A.O. AIERM, mentioneaza si apreciaza rolul Dr. Rev. Sun Myung Moon. si D-nei Hak Ja Han Moon in lansarea acestor initiative si organizatii la nivel international.

A.O. AIERM, A.F. IRFF-Onlus si Federatia Femeilor pentru Pace din Moldova isi respecta statutul de Asociatii Obstesti, inregistrate de Ministerul Justitiei Republicii Moldova. Rapoartele prezentate regulat catre Minsterul Justitiei de catre ONG- sus mentionate confirma caracterul laic si neafiliat religios al activitatilor si proiectelor realizate.

 

Contacte:

mcalestru@gmail.com

 

 

 

Mihai Calestru

Director executiv A.O. AIERM.