Educatie electorala: CTJM la Edinet



Centrul Tinarului Jurnalist din Moldova(CTJM) a demarat sedinte de informare a tinerilor cu privire la necesitatea participarii constiente la alegerile parlamentare din 5 aprilie. Prima sedinta a avut loc ieri, 24 martie la Edinet, unde tineri din 4 scoli si licee au discutat cu reprezentantii CTJM despre alegerile din aceasta primavara.

La sedinta au participat cca 30 de tineri, atat vorbitori de limba romana cat si de rusa. Acestia au realizat un brainstorming unde au produs idei despre motivele pentru care un tanar trebuie sa voteze, au fost informati despre lista concurentilor electorali pentru scrutinul din 5 aprilie 2009 si au primit materiale informative realizate de CTJM si IDIS Viitorul. Materialele distribuite contin mesajul de promovare a unui vot constient si informat in cadrul alegerilor parlamentare din 5 aprilie.

Centrul Tinarului Jurnalist mentioneaza ca actiunile poarta un caracter apolitic si sunt menite sa ridice nivelul de participare al tinerilor la votul din 5 aprilie.

In zilele urmatoare, echipa CTJM va continua sedintele de informare, urmatoarea intilnire cu tinerii fiind programata in orasul Cahul.

Pentru informare:

Centrul Tinarului Jurnalist din Moldova (CTJM),
Casa Presei, str. Puskin 22, of. 520,
Chisinau, Republica Moldova,  MD - 2012,
tel: (022) 92 30 81,
e-mail: ctjmoldova@gmail.com,
web: www.ctj.md
lista de discutii: groups.yahoo.com/group/retea_ctjm