Un profesor documentat este pe jumătate echipat…

Un profesor documentat este pe jumătate echipat…

 15 august, 2017

Într-o atmosferă relaxantă în zona turistică Vadul lui Vodă, 25 profesori din 2 localități rurale din Republica Moldova – nord (s. Gribova, r-ul Drochia) și sud (s. Zîrnești, r-ul Cahul) – au aflat care sunt noile tendințe în educație.

Astfel, timp de 2 zile participanții au învățat pe subiecte, precum:

  • Gîndirea critică în formarea personalităţii.
  • Impactul formării continue a cadrelor didactice asupra calităţii educaţiei.
  • Evaluarea. Autoevaluarea. Evaluarea criterială: de la teorie la practică.

„Am avut o mare satisfacție în aceste 2 zile de training, deoarece a fost organizat într-un loc de odihnă pitoresc al republicii noastre, concordînd utilul cu plăcutul. Atît gîndirea critic, cît și evaluarea a fost transpusă printr-un activism relaxant. Ne dorim ca acest training să nu fie ultimul”, a afirmat dna. Ecaterina Corja, director adjunct Gimnaziului „Ion Creangă” din s. Zîrnești, r-ul Cahul.

„Proiectul «Educație Plus» este o practică de succes în cadrul instituției noastre, chiar dacă uneori am întîlnit dificultăți. Cît despre cursul de instruire din aceste 2 zile, este ceva aparte… A fost o odihnă activă: am studiat și ne-am odihnit. Mulțumim organizatorilor și ne dorim să creștem și mai mult, pentru că mereu este loc de mai bine”, a menționat Olga Aramă, profesor de istorie în cadrul Instituției Gimnaziul „Gribova”, s. Gribova, r-ul Drochia.

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Educație Plus III” realizată de Institutul pentru Inițiative Rurale şi partenerii locali cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Moldova.

 


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă