Secta moonista sub masca organizatiilor neguvernamentale activeaza nestingherit in Republica Moldova



Organizatiile sectare, aflate sub obladuirea cultelor neinregistrate oficial in Republica Moldova, isi continua nestingherite activitatea, in pofida faptului ca anterior, in anul 2002, una din organizatiile acesteia, CARP, inregistrata oficial in calitate de organizatie studenteasca, in realitate o secta religioasa, a fost scoasa in afara legii de Ministerul Justitiei din Moldova.

"Noul mesia" si sotia sa - "regii lumii"

"Noul mesia" si sotia sa - "regii lumii"

Pe plan international, secta activeaza sub acoperirea mai multor organizatii. Asa cum ar fi IRFF-ONLUS, Fundatiei Internationale pentru Educatie din America, Asociatia Internationala pentru Educatie si alte peste 200 de organizatii si fundatii. În Moldova, secta activeaza sub acoperirea a patru organizatii: „Federatiei pentru Unificare si Pace", „Federatia Femeilor pentru Pace" si „Asociatia Internationala pentru Educatie".

În pofida faptului ca autoritatile cunosc rolul distructiv al liderului spiritual al sectei Sung Myung Moon (in 2005 acestuia i-a fost interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova si in Rusia), structurile sale continua sa functioneze nestingherit si chiar sa colaboreze cu Ministerul Educatiei si asociatii obstesti sub masca diverselor proiecte „filantropice" si „educationale".

IRFF Onlus nici nu ascunde apartenenta sa la cultul moonist. Iata ce gasim pe pagina oficiala a organizatiei (http://irffonlusmd.net) in sectiunea „Temeliile noastre": „Întemeiata prin inspiratia venerabilului Sun Myung Moon si a sotiei sale in 1975, IRFF a cautat sa-si atinga scopul prin crearea si subventionarea proiectelor de dezvoltare care stimuleaza schimbul de cunostinte, talente si servicii intre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare. Stilul de viata al fondatorilor este "viata intru binele celorlalti". Pornind de la aceasta viziune ei au initiat o vasta miscare de unificare la scara mondiala pentru a reuni intreaga omenire intr-o singura familie a pacii." Principii si scopuri, aparent nobile, false si perfide in realitate.

Ce fel de „viata intru binele celorlalti" duce liderul spiritual al moon-istilor, ne vorbesc cele 16 privatiuni de libertate pentru diverse delicvente: incepand cu raporturi sexuale cu minorii si sfarsind cu evaziuni fiscale.

Sun Myung Moon nu se rusineaza sa declare ca este „noul mesia", iar membrii organizatiilor mooniste il declara pe acesta si sotia sa „adevarati parinti ai omenirii". Liderul moonistilor nu isi ascunde intentiile de cucerire a puterii in statele ex-sovietice: "Dupa caderea imperiului roman, crestinii au mostenit puterea in stat. Acum vad clar ca daca membrii organizatiei noastre, pe langa desavarsirea morala pe care o dobandesc prin ascultarea de cuviosul Moon, vor progresa in domeniul profesional, posibilitatile noastre in Europa de Rasarit vor fi nelimitate. Cineva trebuie sa mosteneasca puterea statala in imperiul comunist care se destrama. Astfel ca trebuie sa privim cu optimism spre anii 90″ (Unification News, January, 1990) În multe state, printre care si Franta, activitatea organizatiilor patronate de Moon este interzisa.

rev_moon_corontation

"noul mesia" incoronat la Washington

Una din cele mai recente activitati ai organizatiilor mooniste din Moldova este „Summitul liderilor de tineret pentru pace si dezvoltare, cu genericul: „Omenirea este o familie - o noua viziune pentru pace in secolul XXI". La aceasta manifestatie au fost invitati mai multi lideri de ONG-uri si reprezentanti ai mass-media. Unul din organizatorii evenimentului este chiar Mihai Calestru, liderul fostei asociatii CARP, careia, acum cativa ani, Ministerul Justitiei a declarat razboi. În pofida acestui fapt, moonistii afirma ca au stabilite relatii de colaborare cu Ministerul Educatiei, iar una din organizatiile („Serviciul pentru Pace") sale este membru cu drepturi depline al Consiliului National al Tinerilor din Moldova (CNTM)*. Membrii cultului moonist nu pierd nici o ocazie de a propaga ideile „Principiului Divin", lucrare elaborata de Sun Myung Moon care insumeaza toate conceptele autoproclamatului „mesia" si „parinte al omenirii".

Articol preluat de pe:  

http://octavianracu.wordpress.com  

 

*Serviciul pentru Pace a dezmintit aceste informatii. Mai multe aflati aici.