CEDO s-a pronuntat in trei din cele 6 cazuri Hyde Park!



Am primit azi prin posta electronica mesaj de la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului ca inalta curte s-a pronuntat pe 10 martie in trei din cele sase cazuri inaintate de asociatia Hyde Park contra Republicii Moldova. Mai aflam din scrisoare ca pe 31 martie vom putea afla si care este continutul deciziilor.

Va informam ca e vorba de primele trei cazuri expediate in anul 2006, in care reclamam faptul ca ne-a fost interzis in mod nejustificat si ilegal sa pichetam la 5 ianuarie 2005 ambasada Romaniei la Chisinau (Gheorghe Susarenco a semnat dispozitia in calitate de viceprimar, iar citeva complete de judecata de la Curtea de Apel si Curtea Suprema de Justitie i-au dat dreptate); ni s-a interzis sa manifestam public de Hramul Orasului - 2005, ca sa promovam libertatea cuvintului; si pe 25 februarie 2006 politia a dispersat un grup pasnic de hydeparkisti, care intentionau sa-si manifeste cu ocazia implinirii primului cincinal de guvernare comunista, nemultumirea in legatura cu imixtiunile politice in organizarea concursului "Eurovision". Atunci politia a retinut pe liderul Hyde Park, i-a sters inregistrarea video si l-a trimis in instanta de judecata, unde a fost amendat.

CEDO mai are pe rol alte trei dosare, mai recente ale Hyde Park, iar ultimul, inaintat de Ghenadie Brega, si el ex-lider Hyde Park, care a fost agresat de politisti si tinut in arest ilegal, in conditii inumane in luna mai anul trecut, a fost deja comunicat Guvernului si va fi examinat in termene record. Acesta va fi al saptelea dosar intrat pe rol, altele 7 fiind in asteptare.

 

http://www.curaj.net