Colaborarea institutiilor comunitare in procesul de reintegrare sociala a ex-detinutilor



Institutul de Reforme Penale desfasoara un nou atelier de lucru cu tema: „Colaborarea institutiilor comunitare in procesul de reintegrare sociala a ex-detinutilor". Ciclul de ateliere  sunt organizate pentru mai mult de 53 din cei 170 de consilieri de probatiune,  angajati ai Serviciului de Probatiune de pe langa Ministerul Justitiei.

Aceste instuiri sunt desfasurate in contextul noutatii ce-l prezinta serviciul probatiune pentru Republica Moldova. Legea cu privire la probatiune a intrat in vigoare doar cu jumatate de an in urma (13 septembrie 2008). Pana la ora actuala, au fost create unitati ale Serviciului de Probatiune in 42 de localitati ale Republicii Moldova.

Serviciul de probatiune este o institutie care activeaza in domeniul justitiei penale. Probatiunea poate fi definita ca o modalitate de organizare si executare a supravegherii  persoanei invinuite sau condamnate, monitorizarea executarii pedepsei non-privative si privative de libertate, inclusiv a obligatiilor si restrictiilor stabilite, de asemenea, acordarea de asistenta si consiliere psiho-sociala persoanelor aflate in conflict cu legea penala si orientarea acestora spre un mod de viata corect, pentru a intruni conditiile stabilite de instanta de judecata, prin urmare, pentru a remedia relatiile legale si sociale care au fost afectate.

Programul atelierului, temele discutate, precum si invitatii la eveniment pot fi consultate in agenda atasata la acelasi e-mail.

Atelierul de lucru are loc la data de 12-13 martie curent, in incinta hotelului Turist.

 

Persoane de Contact:

Dorina Ardeleanu,

coordonator de proiect IRP

GSM: 069711675

Leonid Voloh,

coordonator de proiect IRP

GSM: 069083690

Tatiana Solonari,

PR manager IRP

GSM: 069377215