"Barbatii adevarati nu agreseaza!"



Ieri, de Ziua Internationala a Femeii, Amnesty International Moldova a organizat, la Chisinau, o actiune de condamnare a fenomenului violentei impotriva femeilor. Reprezentantii si sustinatorii organizatiei s-au reunit in centrul capitalei, in fata Salii cu Orga, purtand pancarte cu inscriptia: „Nu tacea, tu poti opri violenta!", „Tu ai dreptul de a nu fi supusa violentei!", „Barbatii adevarati nu agreseaza!" etc.

Organizatorii actiunii au impartit trecatorilor pliante despre amploarea fenomenului si despre felul in care acesta poate fi prevenit si combatut. „Prea des violenta impotriva femeilor este ignorata si ramane nepedepsita, chiar daca ele sufera inegal din partea statului, a societatii si a familiei. Cerem sa se puna capat legilor discriminatorii fata de femei. Femeile si fetele trebuie sa aiba posibilitatea de a se ocupa de viata lor, fara a le fi teama de faptul ca ar putea fi supuse violentei sexuale sau altor forme de violenta", a afirmat Aisha Jung, coordonator „Amnesty International" pentru Moldova, Belarus si Ucraina.

„Am anuntat desfasurarea acestei campanii pe 8 Martie, deoarece, atunci cand unele femei primesc flori si cadouri, altele sunt maltratate. Toata lumea trebuie sa se bucure de sarbatoare. Daca dimineata femeile primesc flori, seara sa nu aiba parte de plans si pumni. Chemam la solidarizare cu cei care vor sa eradice fenomenul violentei impotriva femeii", a spus Viorel Barbanoua, asistent Amnesty International Moldova.

 

Angelina Olaru  

Timpul