De Ziua Femeii, voluntari ai unui ONG vor colecta semnaturi pentru sustinerea femeilor



De Ziua Femeii, zece voluntari ai Amnesty International Moldova (AIM) vor colecta semnaturi pentru sustinerea femeilor din intreaga lume care sunt supuse zilnic violentei sexuale.

Viorel Borbunov, reprezentant AIM, a mentionat pentru BASA-press ca semnaturile adunate de voluntari in Moldova impreuna cu cele semnaturile colectare de reprezentanti Amnesty International din mai multe tari vor fi transmise Departamentului Inernational al Statelor Unite impreuna cu o scrisoare in care se va solicita implicarea acestuia in eradicarea fenomenului abuzului sexual si a violentei sexuale in tarile Africii", a spus Borbunov.

Voluntarii Amnesty International vor distribui femeilor din capitala postere, buclete si flaiere cu telefoanele si adresele organizatiilor nonguvernamentale din Moldova, unde acestea ar putea sa se adreseze in cazul in care au fost supuse violentei sexuale.

Colectarea semnaturilor va avea loc duminica, 8 Martie, intre orele 11:30 - 13:00, la intrarea in Sala cu Orga de pe bulevardul Stefan cel Mare, 81. Actiunea publica de colectare a semnaturilor are loc in cadrul campaniei internationale "Opriti violenta impotriva femeilor" desfasurata de Amnesty International.

 

Basa Press