Artistii au concertat si la Chisinau pentru a mobiliza interesul fata de alegerile parlamentare



Artistii au concertat la Chisinau la 27 februarie curent, incercand astfel sa sporeasca interesul tinerilor fata de alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Evenimentul a fost organizat de IDIS „Viitorul". Initiativa data este parte componenta a proiectului „Stimularea responsabilitatii civice in cadrul campaniei electorale din 2009", finantat de Delegatia Comisiei Europene in Republica Moldova, prin intermediul Instrumentului European pentru Democratie si Drepturile Omului.

Astfel, la 27 februarie, pe scena plasata in scuarul Teatrului de Opera si Balet din Chisinau au evoluat: Natalia Barbu, Aura, Alexa, Donna, El Radu Onnik, Chocolate, London, Oktavyan, Show balet Danger. Invitata speciala a serii a fost interpreta din Romania Claudia (Cream).

„Pentru mine ziua alegerilor e o sarbatoare. Îmi pun cea mai frumoasa rochie, ma machiez, ma coafez si merg sa aleg viitorul meu si al tarii mele. Eu va doresc ca 5 aprilie sa fie sarbatoarea voastra. Meritati asta!", le-a spus Aura tinerilor care au venit sa celebreze activismul civic.

„Votati constient pentru un viitor mai bun. Un vot inseamna mult, poate schimba totul.", a indemnat Alexa, la randul ei, publicul din scuarul Teatrului de Opera si Balet.

La concertul civic a fost prezentat imnul neoficial al campaniei, pe versurile lui Ianos Turcanu. Între piese, au rulat spoturile video si audio ale campaniei. Persoanele care au venit la concertul civic s-au mai ales cu postere si calendare cu genericul „Trezeste-te si voteaza". Evenimente similare celui de la Chisinau au avut loc la Balti si Cahul.

 

# # #

 

Pentru mai multe informatii, contactati: Coordonatorul relatii publice al Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale (IDIS) „Viitorul", Laura Bohantov, tel: 221844, GSM: 069918296, e-mail laura.bohantov@viitorul.org