Lansarea Campaniei itinerante de Educatie Civica a cetatenilor "voTare"



Consiliul National al Tineretului din Moldova (CNTM) si Centrul National de Asistenta si Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT anunta lansarea Campaniei itinerante „voTare". Campania „voTare" se desfasoara in cadrul Coalitiei Civice pentru Alegeri Libere si Corecte - "Coalitia 2009" si face parte din proiectul „Campanie de Educatie Civica", implementat de catre CNTM, Centrul Contact si Asociatia pentru promovarea Clinicilor Juridice din Moldova (APCJM.

Scopul proiectului este de a spori nivelul de intelegere a procesului electoral de catre cetatenii Republicii Moldova cit si de stimulare a participarii acestora in cadrul alegerilor parlamentare 2009. Obiectivele proiectului sint:

  • de a asigura cetatenii cu informatie obiectiva si impartiala; 
  • de a contribui la sporirea nivelului de intelegere a procesului electoral de catre cetatenii Republicii Moldova;
  • de a asigura educatia civica a cetatenilor si de a contribui la sporirea nivelului de responsabilitate civica a acestora;

Campania „voTare" va demara la 3 martie 2009 in raioanele Singerei si Orhei, continuind ulterior in toate cele 32 de raioane ale republicii, inclusiv in UTA Gagauz-Yeri. Campania va dura  25 de zile si poarta un caracter nepartizan si impartial. Campania itineranta „voTare" prevede mobilizarea a 6 microbuze care vor circula concomintent in localitatile rurale, intalnindu-se cu alegatorii pentru a le oferi informatii impartiale si invitatii la alegerile Parlamentare din 5 aprilie 2009. Astfel peste 180 de voluntari instruiti anterior vor:

  • distribui materiale informationale, educationale si promotionale cetatenilor, produse de asociatiile membre ale Coalitiei 2009 (pliante, calendare, postere, etc);
  • discuta cu locuitorii din comunitatile rurale de la usa la usa pentru ai incuraja sa participe la vot
  • explica procedura de vot si importanta participarii la alegerile parlamentare;
  • afisa postere informationale si promotionale in locurile publice (panouri, magazine, etc.);
  • plasa pavilioane mobile in centrele raionale unde voluntarii vor distribui materialele.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la numerele de tel/fax: 235175, 233088 sau prin e-mail: cntm_corespondenta@yahoo.com  (Margarita Kotenko, asistent de proiect).

Proiectul „Campania de Educatie Civica" este finantat de catre Reprezentanta din Moldova a Fundatiei Eurasia din resurse financiare acordate de Agentia Suedeza pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala (Sida/Asdi), Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si de Fondul National pentru Democratie (National Endowment for Democracy) din SUA.


CNTM, Consiliul National al Tineretului din Moldova
str. Puskin 22, Casa Presei, of. 518
MD-2012, Chisinau, Republica Moldova

Tel/fax: (+ 373 22) 235175: Tel: (+373 22) 233088