Ziua Usilor Deschise in cadrul Asociatiei €žPrietenii Copiilor€



 

Vineri 20 februarie 2009 in cadrul Centrului Metodologic de Animatie s-a desfasurat «Ziua Usilor Deschise», un eveniment implementat cu sprijinul financiar al

Agentiei Suedeze de Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida)

si al Fundatiei Soros-Moldova (FSM).

 

Asociatia «Prietenii Copiilor» in decurs de sase ani de activitate s-a dovedit a fi o  organizatie reprezentativa in domeniul protectiei drepturilor copilului, promovind cultura jocului pentru o dezvoltare armonioasa a copilului.

La eveniment au fost prezenti reprezentanti a 15 ONG-uri membri ai APSCF din toata Republica, care au beneficiat de stagiul de formare pentru anul 2008, derulat de Alianta ONG-urilor active in domeniul Protectiei Sociale a Copilului si Familiei (APSCF) in parteneriat cu Solidarite Laique, Franta si FONPC Romania, din cadrul Programului PROCOPIL in domeniul „Activitati socio-educative si animatie de timp liber" organizat de Asociatia „Prietenii Copiilor" .

Scopul acestui eveniment este prezentarea realizarilor ONG-lui resursa, in cazul dat Asociatia „Prietenii Copiilor", prezentarea principiilor si mecanismelor de functionare a serviciilor sociale pentru copii si favorizarea schimbului de experienta intre organizatii prin desfasurarea  „Zilei Usilor Deschise". Acest model de eveniment urmeaza sa fie realizat de catre alte 2 ONG-uri resursa si alte 6 ONG-uri beneficiare a programului de formare, membre APSCF.

Agenda evenimentului a cuprins urmatoarele:

  • Celebrarea a 6 ani de actvitate,
  • Prezentarea realizarilor Asociatiei «Prietenii Copiilor»;
  • Prezentarea proiectelor de animatie socio-educative.
  • Schimb de experienta post-formare.

Programul a fost variat in activitati de cunoastere a echipei de lucru, a oaspetilor prin momente distractive, invatarea jocurilor noi deja existente pe piata autohtona. Punctul culminant l-a constituit tehnica de modelare a baloanelor la care s-au integrat activ toti participantii astfel, insusind o tehnica noua, pe care ulterior ar putea-o folosi in activitatile lor cu copii. Aceste jocuri au reusit sa le stimuleze creativitatea, sa le ofere un maxim de emotii pozitive, plecind acasa si cu citeva lucrari confectionate de ei.

Speram ca evenimentul dat este un exemplu concret care va servi drept suport pentru organizarea unei asemenea activitati in cadrul ONG-lor selectate.

 

Victoria Morozov

PR Manager

Asociatia „Prietenii Copiilor"