Campanie CJI: „Presa echilibrează genul!”



Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează o serie de activități de promovare a egalității de gen în cadrul Campaniei ”Presa echilibrează genul”. Scopul acestora este de a răspândi modele pozitive de implicare egală a femeilor și bărbaților și a combate stereotipurilor de gen prin intermediul mass-media.

În cadrul campaniei va fi difuzat un ciclu de emisiuni care se vor referi la diverse aspecte legate de problematica de gen și vor veni cu o abordare specifică de implicare a femeilor și bărbaților. Emisiunile vor fi disponibile atât în mediul online, cât și la televiziunile locale și naționale.

O altă activitate planificată este monitorizarea posturilor tv prin prisma respectării echilibrului de gen și identificarea lacunelor existente. Toate observațiile vor fi incluse într-un raport, care va conține un șir de recomandări pentru mass-media privind îmbunătățirea conținutului și promovarea unor modele pozitive de implicare a femeilor și bărbaților în toate aspectele vieții sociale, politice, familiale etc..

Jurnaliștii vor fi îndemnați să abordeze tematica egalității de gen în cadrul unui concurs de materiale anunțat de CJI, cu scopul de a spori interesul presei față de acest subiect și respectarea echilibrului de gen în mass-media. 

Invităm colegii din media să fie parte a campaniei prin preluarea și distribuirea  materialelor realizate de noi și respectarea echilibrului de gen în activitatea de zi cu zi în redacții.

Campania ”Presa echilibrează genul” este implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al  Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, prin intermediul Ambasadei  Suediei în Chișinău.