CIJ a organizat un program de instruire pentru jurnalistii radio



ImageÎn perioada 18 - 22 februarie a.c., Centrul Independent de Jurnalism (CIJ), in parteneriat cu BBC World Service Trust, a organizat cea de-a doua parte, finala, a programului de instruire „Producerea emisiunilor radio cu tematica sociala", la care au participat 18 jurnalisti din Chisinau, Tiraspol, Bender, Rabnita, Comrat si Taraclia.

Seminarul a fost moderat de catre Alexandr Verzilov, instructor BBC, director al Departamentului Programe al Companiei audiovizuale de stat „Don - TR" din or. Rostov-pe-Don, lector al Centrului de instruire a jurnalistilor de televiziune si radio, fondat de BBC in or. Ekaterinburg (Federatia Rusa). 

Prima parte a programului de instruire s-a desfasurat in perioada 26 - 30 noiembrie 2008. Pana la cea de-a doua parte a programului, participantii au realizat mai multe emisiuni radio, in care s-au referit la diverse probleme sociale, comune locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. De asemenea, in cadrul acestui seminar s-a discutat despre specificul emisiunilor radio cu tematica sociala, locul lor in grila de programe, talk-show-ul si maratonul social, planificarea, realizarea si promovarea acestor emisiuni etc.

Programul de instruire a fost organizat in cadrul proiectului „Poduri peste Nistru: actiuni comune ale mass-media in vederea solutionarii conflictului transnistrean", cu sustinerea financiara a Fondului Global pentru Prevenirea Conflictelor al Guvernului Marii Britanii.

http://www.ijc.md